Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da kantinci esnafı zor durumda

Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Selim Işılak, artan zamlar ve tedarikçi firmaların fırsatçılığından dolayı kantinci esnafının büyük mağduriyet yaşadığını açıkladı. Işılak, kantin kiralarının da kantinci esnafını zorladığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 11:44
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova’da kantinci esnafı zor durumda

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinleri de uzun bir aradan sonra yeniden hizmete girdi. Ancak Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Selim Işılak, kantinci esnafının karşı karşıya olduğu zorlukları dile getirdi.

"Zam Fırsatçılığı Mağduriyet Yaratıyor"

Selim Işılak yaptığı yazılı açıklamada, özellikle tedarikçi firmaların fırsatçılık yaptığını ifade ederek, “Bazı tedarikçi firmalar, ürün fiyatlarını haftalık hatta günlük olarak artırıyor. Bu durum artık ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirtecek seviyeye geldi" dedi.
Işılak, dürüst çalışan esnaf ve tedarikçileri tenzih ettiğini belirterek, “Ancak birileri zam bahanesiyle fırsatçılık yapıyor. Velilerimizin ve toplumun bu durumdan haberdar olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Kar marjımız çok azaldı”

Okul kantinlerinde sattıkları ürünlerin kâr marjlarının ard arda gelen zamlar  ve fırsatçılar nedeniyle düştüğünü ifade eden Işılak, “Bazı ürünleri ise stokçular yüzünden temin edemiyor ve kantinlerimizde bulunmadığını söylemek zorunda kalıyoruz” dedi.Kantinci esnafının okul kantin kiralarını ödemekte de zorluk yaşadığını belirten Işılak, öğrencilerin en iyi hizmeti alması için mücadele ettiklerini vurguladı.Kantinlerin düzenli olarak denetlendiğini hatırlatan Işılak, "Tüm velilerimizin içi rahat olsun, çocuklarımız okul kantinlerinde hijyenik ve güvenilir hizmet alıyor" diyerek açıklam

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.