Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müdür Akmeşe, MEBİ’yi duyurdu

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, yapay zeka destekli MEBİ platformunun hizmete girdiğini duyurdu. Akmeşe, bu yenilikçi platformun, lise son sınıf öğrencileri ve mezunların üniversiteye hazırlık sürecine büyük katkı sağlayacağını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 08:21
Kaynak: YALOVA HAYAT
Müdür Akmeşe, MEBİ’yi duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması MEBİ, öğrencilerle buluştu. Uygulama hakkında bilgiler veren Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, uygulamanın üniversite hazırlık sürecinde öğrencilere ciddi katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Akmeşe, platformun öğrencilere bireyselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunduğunu belirterek, "MEBİ sayesinde öğrenciler kendi öğrenme süreçlerini özelleştirebilecek, böylece hedeflerine daha etkin bir şekilde ulaşabilecekler. Farklılaştırılmış eğitim yaklaşımıyla her öğrenciye kendi hızında ve ihtiyaçlarına göre eğitim imkanı sağlanacak” dedi.
MEBİ, öğrencilerin akademik hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırmak için zenginleştirilmiş içerikler sunarken, aynı zamanda yapay zeka teknolojisiyle desteklenen bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor. Ayrıca, öğretmenler ve eğitim yöneticileri için de çeşitli destekleyici içerikler platforma entegre edilecek.

Bakanlık yapay zeka teknolojisini eğitime taşıyor

MEB’in İTÜ ile iş birliği yaparak geliştirdiği yapay zeka uygulamaları, öğrencilere bireysel rehberlik ve kişiselleştirilmiş öğrenme materyalleri sağlıyor. Bunun yanında, bu teknolojiler eğitim politikalarının oluşturulmasında da kullanılıyor. MEB, geleceğin becerilerine yönelik hazırlık sürecinde yapay zeka eğitimini müfredatlara entegre etmeye devam ediyor​.
Akmeşe, MEBİ platformunun eğitimde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “Geleceğin mesleklerine ve teknolojilerine öğrencilerimizi hazırlamak amacıyla böyle bir platformu devreye aldık. Özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için büyük bir destek sağlayacak” diye konuştu.
MEBİ’nin, sadece lise öğrencileri için değil, tüm öğrencilere yönelik uzun vadeli bir eğitim modeli sunmayı hedeflediği belirtildi. Eğitimde esnek öğrenme modeline dayalı yeni projelerle, öğrenci ve öğretmenlerin yapay zeka teknolojilerinden en iyi şekilde faydalanmaları amaçlanıyor.
 

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.