Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yalova Eği̇ti̇m

Yalova Hayat - Yalova Eği̇ti̇m haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yalova Eği̇ti̇m haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yalova’da kaçak eğitim faaliyetlerine geçit yok Haber

Yalova’da kaçak eğitim faaliyetlerine geçit yok

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, kaçak ve izinsiz eğitim faaliyetleriyle mücadele kapsamında kararlılık mesajı verdi. Akmeşe, “Eğitim ve öğretim faaliyetleri devletin gözetim ve denetimi altında yürütülmektedir. Hiçbir kuruluşun izinsiz şekilde eğitim faaliyeti yapmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni ve denetimi olmadan faaliyet gösteren merkezlerin tespit edilmesi halinde, bu yerlere ağır yaptırımlar uygulanacak. Akmeşe, “Her ne ad altında olursa olsun, eğitim amacıyla yürütülen faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın iznine tabi olduğu unutulmamalıdır. Bu yerleri kuran veya işletenlere brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak ve bu merkezler valiliklerce kapatılacaktır” diye konuştu. Akmeşe, eğitimin ülke geleceği açısından hayati önemde olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı; “Devletin düzenleme ve denetim yetkisi anayasal bir görevdir. Tespit edilen izinsiz faaliyetlerle ilgili gerekli hukuki süreçler işletilecek ve sorumlular hakkında işlem yapılacaktır. Eğitimde kontrolsüzlüğe asla izin vermeyeceğiz.” Vatandaşları izinsiz eğitim faaliyetleri hakkında duyarlı olmaya da davet eden Akmeşe, “Eğitim merkezleri konusunda izin ve denetim belgesi talep edilmesi çocuklarımızın güvenliği ve eğitimi açısından önemlidir” diyerek tüm kurum ve kuruluşları yasalara uygun hareket etmeye çağırdı.

Yalova'da ders saatlerinin düzenlenmesi valiliğe bırakıldı Haber

Yalova'da ders saatlerinin düzenlenmesi valiliğe bırakıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeyle, Yalova genelindeki okullarda ders saatlerinin düzenlenmesinden Yalova Valiliği sorumlu olacak. Genelgede, ders saatlerinin belirlenmesinde gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal koşulların dikkate alınması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, eğitim-öğretim düzenini aksatmayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması istendi. İlgili yönetmeliklerde belirtilen hükümlere göre, ders yılının 180 iş gününden az olmaması esas alınırken, yaz saati uygulamasının devam edeceği de hatırlatıldı. İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı. Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye 81 ilde olduğu gibi Yalova’da da Yalova Valiliğinin yetkili olduğu hatırlatıldı. Genelgede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi

Müdür Akmeşe, MEBİ’yi duyurdu Haber

Müdür Akmeşe, MEBİ’yi duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması MEBİ, öğrencilerle buluştu. Uygulama hakkında bilgiler veren Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, uygulamanın üniversite hazırlık sürecinde öğrencilere ciddi katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Akmeşe, platformun öğrencilere bireyselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunduğunu belirterek, "MEBİ sayesinde öğrenciler kendi öğrenme süreçlerini özelleştirebilecek, böylece hedeflerine daha etkin bir şekilde ulaşabilecekler. Farklılaştırılmış eğitim yaklaşımıyla her öğrenciye kendi hızında ve ihtiyaçlarına göre eğitim imkanı sağlanacak” dedi. MEBİ, öğrencilerin akademik hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırmak için zenginleştirilmiş içerikler sunarken, aynı zamanda yapay zeka teknolojisiyle desteklenen bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor. Ayrıca, öğretmenler ve eğitim yöneticileri için de çeşitli destekleyici içerikler platforma entegre edilecek. Bakanlık yapay zeka teknolojisini eğitime taşıyor MEB’in İTÜ ile iş birliği yaparak geliştirdiği yapay zeka uygulamaları, öğrencilere bireysel rehberlik ve kişiselleştirilmiş öğrenme materyalleri sağlıyor. Bunun yanında, bu teknolojiler eğitim politikalarının oluşturulmasında da kullanılıyor. MEB, geleceğin becerilerine yönelik hazırlık sürecinde yapay zeka eğitimini müfredatlara entegre etmeye devam ediyor​. Akmeşe, MEBİ platformunun eğitimde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “Geleceğin mesleklerine ve teknolojilerine öğrencilerimizi hazırlamak amacıyla böyle bir platformu devreye aldık. Özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için büyük bir destek sağlayacak” diye konuştu. MEBİ’nin, sadece lise öğrencileri için değil, tüm öğrencilere yönelik uzun vadeli bir eğitim modeli sunmayı hedeflediği belirtildi. Eğitimde esnek öğrenme modeline dayalı yeni projelerle, öğrenci ve öğretmenlerin yapay zeka teknolojilerinden en iyi şekilde faydalanmaları amaçlanıyor.  

Yalova Valiliği’ne Özel Okullar için, “Takip” genelgesi Haber

Yalova Valiliği’ne Özel Okullar için, “Takip” genelgesi

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünden, Yalova Valiliği’ne gönderilen yazıda Bakanlığa bağlı özel okullardaki eğitim öğretim faaliyetlerinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylı öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda yürütüldüğü hatırlatıldı. Talim ve Terbiye Kurulu'nun kararı ile onaylanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne göre hazırlanan öğretim programlarının 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanmaya başladığı ve ders kitaplarının da Bakanlıkça hazırlandığı anımsatılan yazıda, diğer sınıf düzeylerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nden önce uygulanan öğretim programlarına devam edildiği dile getirildi. Valiliğe gönderilen genelge de öğretim programları doğrultusunda Bakanlıkça hazırlanan ders kitaplarının resmî okullarla birlikte özel okullara da dağıtıldığı bildirililerek, "Bakanlığımızca dağıtımı yapılan ders kitapları dışında ilgili sınıf düzeylerinde Bakanlığımızca onaylanmış ders kitabı bulunmadığından, tüm okullarda ders kitabı olarak sadece Bakanlığımızca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak hazırlanan ders kitapları okutulabilecektir. Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde 'Okullarda, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının uygulanması esastır.' hükmü yer almaktadır." denildi. Yazıda, bu kapsamda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ve diğer öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanarak Bakanlıkça dağıtılan ders kitaplarının özel okullarda okutulup okutulmadığı konusunda gerekli takibin yapılması, ders kitaplarını okutmayan özel okullar hakkında gerekli incelemenin yapılması istendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.