Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞMEK

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2024 10:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 10:32

Bağcıyı dövmek üzüm yedirmiyor. Bu yüzden bağcılar gazetelere yazı yazdığım günden beri ilgi alnımın dışında kaldı. Belki de bu tavrıma zaman zaman yazılarımın sansürlenme kartıyla karşılaşması olmuştur. Hele de yaşadığınız şehir küçük bir kentse güncel konuları yazmada zorlanmamak mümkün değil. Yine de konuya bir fıkra ile başlamak istedim. Kalabalık bir devekuşu ordusu çölde bir başka devekuşu ordusu ile karşılaşır. Komutan ‘Eyvah düşman’ der demez, bütün devekuşları kafalarını kuma gömer. Karşı tarafın devekuşları da bir ağızdan ‘Allah Allah devekuşu ordusu az önce buradaydı, nereye kayıp oldular’ derler.

Yaşadığınız şehrin sorunlarını görmemezlikten gelmek için devekuşu misali kafamızı kuma gömmemize gerek yok. Geçtiğimiz haftanın 4-5 Haziran 2024 günlerinde Yalova Üniversitesi ‘Kadın ve Aile Dostu Kent Çalıştayı’nı’ gerçekleştirdi. Çalıştay teknik yönden Kadın, Çocuk, Genç, Engelli ve Yaşlı Dostu masaları şeklinde gerçekleştirilen şehrin seçilmiş ve atanmış bürokratları, Sivil Toplum Kuruluşları ve katılımcı sekiz farklı üniversite akademisyenleriyle gündeme oturtuldu. Yalova’nın artıları ve eksileri daha da önemlisi yapılması gerekenler rapor konusu oldu. Yalova kent olarak söz konu edilen muhatapların dostu bir kent midir veya değil midir konularına girmeyeceğim. Benim değineceğim, Yalova Üniversitesi Rektörü Mehmet Bahçekapılı ve Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Elif Yüksel Oktay hocaların Yalova kentiyle bütünleştiği bu çalıştayda görmüş olduğum konusudur. Kendileriyle beraber katkı sağlayan bütün paydaşları şahsım olarak kutluyorum. Acaba yetkili ve etkili olan makam temsilcileri not aldı mı belki de ben görmedim veya nasıl olsa çalıştay sonuç raporları kendilerine ulaştırılacağından emindiler.

Gidersen senin okulundur

Orada biraz uzakta bir okul var. Gitmesek de görmesek de okul bizim okulumuzdur demeyeceğim. Bugüne kadar gidip görmediğime üzüldüm. İki hafta önce Yalova Kent Konseyi Milli Eğitim Komisyonu üyeleriyle beraber Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret ettik. Okul, Müdür Haydar Kılıç Bey’in kıt imkanlarla öğrencilerinin eğitimi için oldurduğu imkanları takdir ve hayranlıkla izledim. Hele de 6 Haziran 2024 günü müzik bölüm öğrencilerinin sunduğu; çok sesli orkestra konseri görülmeye değerdi. Velilerin dakikalarca ayakta alkışladığı öğrencilerimizin bu emeklerini dinlemeye gelemeyen yetkili ve etkililer bence çok güzel bir konser dinletisini kaçırmış oldular. Genel olarak eğitimi sınav başarısına göre ölçtüğümüz için öteden beri, değerlendirme yanlışından çıkamamaktayız. Her tür beceri ve yetenek çok önemli. Bir şehirde sanat yoksa, müzik yoksa, resim yoksa, spor yoksa, teknik adam yoksa, elektrikçi, su tesisatçısı, bahçıvan, şoförü vesairesi yoksa! Allah aşkına üniversite giriş sınavlarında topyekûn birinci olsanız ne olur?

Bu arada unutmadan söyleyeyim İstanbul Nişantaşı’nda 100 gramlık simit 10 lira, Yalova’da 80 gramlık simit 15 lira, galiba Nişantaşı ‘simit sevenlerin’ dostu bir yer.

Aziz Deniz-Eğitimci
azizbdeniz@gmail.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.