Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAYRAMIN ARDINDAN

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2024 13:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 13:51

2024 yılının Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılması haberini duyduğum zaman kendi kendime yüksek sesle eyvah dedim. Herkes gibi neler olup biteceğini ben de tahmin ediyordum.

Sanki tatil değil de ‘2024 Kurban Bayramı Meydan Şavaşı’ 70 kişilik ölüm, 9 bine yakın yaralı. Bütün denetim ve cezai uygulamalara rağmen bilinen kayıpların sayısı bu. Yolların güzelliğine ve gelişli gidişli olmalarına rağmen neden can kayıplarının önünü alamıyoruz. Kendi aracımın dışında minibüs ve otobüslerle seyahat etmeyi seviyorum nerede ise 10-15 yıldan beri direksiyon başınayken cep telefonuyla konuşmayan, hatta mesaj yazmayanını da görmedim diye bilirim. Teknik yönden bu konuya çok acil çözüm gerekmektedir. Yitirdiğimiz insanlar sadece rakamlardan ibaret değildir. Yetim kalan evlatlara, çocuğunu yitiren analara ve eşini dostunu kaybedenlere sormak lazım! Ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor. Tabii ki trafik kazalarının sebebi sadece cep telefonu değil. Son zamanlarda Yalova’da birçok gencimizi trafik kazalarında neden kaybettiğimiz sorgulanmalıdır!

TEPKİ ÇEKECEK BİLİYORUM

Dini konularda konuşmak hele de yazı yazmak tepki çekebilir biliyorum. Yine de birilerinin söylemesi lazım. Sadece Yalova’da değil bütün yerleşim merkezlerinde kesim yerleri hijyen ve görüntü yönünden takdir görecek hale getirildiğini görmekteyiz. Allah kurban kesenlerin hayrını kabul etsin. Tabii ki hayır yapmanın ucuzu ve pahalısı diye bir şey olmaz. Ama yurtiçinde 12 bin lira maliyetli kurban yerine, yurtdışındaki 6 bin liralık kurbanı tercih edince; inşallah muhtaç konumdaki komşuyu etsiz bırakmamışızdır.

Aklınızdan hiç çıkmadığını düşündüğüm Filistin konusu zamanların ötesindedir! Şu an itibarıyla mazlum Filistin halkı için ne yaparsak azdır. Elbette insanlık adına Afrika, Afganistan ve saire ülke halkına yardım, din ve insanlık gereğidir. Ama hayır işi ucuz diyerek yurtdışı tercih edildi ise eyvah ki ne eyvah! Bu arada iki kurbanından birini ülkesine diğerini muhtaç ülke vatandaşlarına gönderenleri kutluyorum.

Sahi bu Kurban Bayramında komşuya yeteri kadar et ikram edebildik mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.