Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YTSO’dan bir hamle de tarıma

YTSO yönetimi, üyelerin ve Yalova’nın kırsal kalkınma desteklerinden daha fazla faydalanabilmesi amacıyla YTSO hizmet binasında tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme temsilciliğini açıyor

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YTSO’dan bir hamle de tarıma

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek yaptığı açıklamada, “Üyelerimizin ve Yalovalı üreticilerimizin IPART3 hibe destek fonlarından faydalanmasına, projeler yazılmasına Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç ile birlikte yardımcı olacağız” dedi. Demiryürek, şöyle devam etti; “TKDK kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunabilmesi için sunulan teşviklerdir. Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden en yüksek fayda elde edilmesi sağlanacaktır. TKDK destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3 milyon euroya kadar yüzde 50 ile yüzde 75 oranları arasında hibe desteği sunulacaktır. Ayrıca yapılacak olan yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacaktır."
YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, “Odamızda açılacak olan TKDK destek bürosu ile vatandaşlarımız bilgilendirilecek ve proje kabul işlemleri yine burada kabul edilecektir. 2023 yılı içerisinde IPARD III programı çağrıları yayınlanacak olup, ilimizde proje kabul işlemleri yapılacaktır." dedi.

M. Tunç Tanrıverdi / Yalova Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.