Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalılara Lahana Çorbası İkram Edildi

Bir araştırma sitesinde kara lahana çorbasının dünyanın en kötü 100 yemeği başlığı ile birlikte 7. sırada gösterilmesine tepkisini gösteren Yalova Karadeniz Dernekler Federasyonu, vatandaşlara 4 bin kişilik lahana çorbası ve mısır ekmeği dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 15:59
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalovalılara Lahana Çorbası İkram Edildi

Dünyanın en kötü yemekleri listesinde 7. sırada gösterilen lahana çorbası, şehir merkezinde 4 bin kişiye sunuldu. Yalova Karadenizliler Dernekleri Federasyonu’nun gerçekleştirdiği etkinlik, Cuma namazının sonrasında Cevdet Aydın Parkı’nda yapıldı. Federasyonun dernek başkanları namaz çıkışında 4 bin kişiye mısır ekmeği ile lahana çorbası ikramında bulundu. Gerçekleştirilen etkinliğe; Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü’de katılım sağladı.

“Lahana çorbası ülkemizin milli yemeğidir”

Yalova Karadenizliler Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Bayzan, lahana çorbasının dünyanın lezzetli yemekleri arasında olduğuna dikkat çekerek, “Lahana çorbası, kısa bir zaman öncesinde, bir araştırma sitesinin hazırladığı listede dünyanın en kötü yemeği olarak gösterildi. Lahana çorbası, bizim ülkemizin milli yemeğidir. 4 bin kişilik bir yemek yaptık, vatandaşlarımızın hayrına dağıttık onlar da afiyetle yediler. Etkinliğimize katılım gösteren; Yalova Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a, AK Parti Yalova İl Başkanımız Umut Güçlü’ye ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

“4 bin kişiye ikramda bulunduk”

Ardından söz alan Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Himmet Bakırcı, “Karadeniz’e özgü karalahana çorbası hakkında yanlış yorumlarda bulunuldu. Bizler bugün burada bu düşüncenin yanlışlığını düzeltmek için dünyanın en iyi çorbası olan lahana çorbasını Yalovalılara ikram ettik. Yemeğimizi en iyi şekilde göstermek için 4 bin kişiye ikram ettik. Etkinliğimize katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.