Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalılar sonbaharın ilk gününde Sosyete Pazarı’nı doldurdu

Her Pazartesi günü Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde faaliyet gösteren Sosyete Pazarı, vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Çiftlikköy’de her Pazar ve Pazartesi günleri kurulan, Yalovalıların yoğun ilgi gösterdiği Sosyete Pazarında bu hafta hareketlilik nasıldı? Fiyatlarda artış var mı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 15:24
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalovalılar sonbaharın ilk gününde Sosyete Pazarı’nı doldurdu

Her Pazartesi Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde hizmet veren, kaliteli ve hesaplı ürünleriyle Yalova halkının beğenisini kazanan Sosyete Pazarı sonbaharın ilk gününde yaz sezonunun bitmesi ile müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

“Ayakkabı ve çantalara talep fazla oldu”

Yalova halkından yoğun bir ilgi görmeye devam eden Sosyete Pazarı sonbaharın ilk gününde yağmurun da etkisiyle dikkat çekti. Yaz aylarında kalabalık açısından hareketli günler geçiren pazar müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Sosyete Pazarı, özellikle giysi, takı, iç çamaşırı, pantolon, çorap gibi ürünleriyle vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Tezgahlarda yer alan ayakkabı ve çantalara da talebin fazla olduğu gözlemlendi. Yalova’nın birçok noktasından alışverişe gelen vatandaşlar giysiden aksesuara, ayakkabıdan mutfak gereçlerine, halıdan elektronik cihazlara kadar birçok ihtiyacını giderdi. Tişört, bluz ve yazlık pantolonların tezgahlarda yer aldığı pazara yine en çok kadınlar ve emekliler ilgi gösterdi. 

“Yazlık ürünler ilgi görmeye devam etti”

Ürün çeşitliliğinin her hafta değişiklik gösterdiği Sosyete Pazarında büyük markalardan geriye kalan ikinci el ürünlere ilgi yoğun oldu. Özellikle kadınlar yaz sonu olmasına rağmen moda olan keten pantolonlara ilgi göstermeye devam etti. Piyasa fiyatlarına göre daha uygun ürünler bulduklarını ifade eden kadınlar, hem hesaplı hem kullanışlı ürünlerin yer aldığı Sosyete Pazarına fırsat buldukları her an uğradıklarını paylaştı. Zincir mağazalarda 250 ile 500 TL arasında değişiklik gösteren tişörtler bu hafta Sosyete Pazarında yine 100 ile 250 TL arasında satışa sunuldu.

Sıcak havalarda fazlasıyla tercih edilen ince kumaşlı keten pantolonlar piyasada 800 ile 2000 TL arasında satılırken pazarda 200 ile 400 TL arasındaki fiyatlarıyla en çok tercih edilen ürünler oldu. Pazarda çorapların tanesi 25 TL’den başlarken 5 çifti 100 TL’den satılıyor. Eşofmanların fiyatı 100 TL’den başlayarak 500 TL’ye kadar değişiklik gösterebiliyor. Kadın taytlarının fiyatları ise 100 TL ile 300 TL arasında olarak sabit kaldı. 500 TL’den başlayan spor ayakkabıları ise 2000 TL’ye kadar çıktı. Çocuk pijama takımları 100-150 TL olurken erkek-kadın yetişkin pijama takımlarının fiyatı ise 300 TL’den başlıyor. Halı, kilimler genişliğine ve boyutlarına göre 300 TL ile 1500 TL arasında değişiklik gösterirken, kırlent kılıfları da 150-200 TL’ye satılıyor. Pardösüler 1000 TL ile 3500 TL arasında farklılık gösterirken, güneş gözlükleri gibi aksesuarların fiyatları 80 TL’den başlıyor. İç çamaşırlarında adet 50 TL olarak 3 tanesi 100-150 TL’ye satılıyor.

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.