Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı öğrenciler, tarımsal sulama için kodlama geliştirdi

Yalova’da robotik kodlama eğitimi alan bir grup ilkokul öğrencisi, tarımsal sulamada kullanılmak üzere geliştirdikleri kodlama sisteminin ilk denemesini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 00:28
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalovalı öğrenciler, tarımsal sulama için kodlama geliştirdi

Yalova’da robotik kodlama eğitimi alan minik öğrenciler, geliştirdikleri sistemle tarımsal sulamada emek ve su israfının önüne geçecek projeyi hayata geçirdi. Minik öğrenciler aldıkları eğitimle yaptığı robotik kodlamada, topraktaki nemin azalmasıyla harekete geçen sulama sistemini uygulamalı olarak bir bahçede test etti. Topraktaki nemin yeterli düzeye çıkmasıyla sulamanın kesildiği sistemin çalıştığını gören çocuklar büyük mutluluk duydu.

“6-7-8 yaş ekibimizle teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz”

Robotik kodlama eğitimi veren özel eğitim kurumu müdürü Hatice Şener, tarımsal alanda robotik kodlamayı kullanmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Çocukların tarıma olan ilgisini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Şener, insan gücünü en aza indirmeyi hedeflendiklerini belirtti. Amaçlarının çocukları günlük hayata adapte edebilmek ve biraz daha özendirmek olduğunu kaydeden Hatice Şener, “Özellikle ilkokul ekibimizi 6-7-8 yaş ekibimizle bu teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz ve bununla ilgili neler yapabiliriz düşünüyoruz. Amacımız tamamen çocuklarımızı günlük hayata adapte edebilmek, biraz daha özendirmek oluyor. Bu anlamda yapabileceklerimizden birisi de tarımda sulama sistemiyle ilgili bir kodlama sistemi geliştirdik.” dedi.

 

“Gerekli olan verimi alıyoruz”

Sulama sistemi hakkında bilgi veren Şener, buradaki amacın bitkinin yaşayabileceği toprağa ve neme sahip olmasını sağlamak olduğunu aktardı. Bu sistemi tamamen küçük yaştaki ilkokul ekibiyle yaptıklarını belirten Hatice Şener, “Nem sensörlünün topraktaki nemi hissedip sus pompasını tetiklemesi ve otomatik olarak bir sulama yapması. Buradaki amaç bitkinin yaşayabileceği toprağa ve neme sahip olmasını sağlamak. Çocuklarımızın da bunu bu şekilde geliştirerek bitkilere entegre etmelerini sağlıyoruz. Bu anlamda da gerekli olan verimi alıyoruz şu an için. Çocuklarımız verim aldıktan sonra da daha çok özgüven, daha çok ilgi ve hevesle bu işleri yapmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.