Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı Minikler Doğa İle Bağ Kurdu

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreşi öğrencileri gerçekleştirilen etkinlik kapsamında doğayla bağ kurmayı öğrendi. Minikler ayrıca serada tohum dikimi ve endemik bitki türlerinin tanıtımıyla doğanın her yönünü keşfettiler.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 07:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:33
Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan
Yalovalı Minikler Doğa İle Bağ Kurdu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü'ne bağlı Çınarcık Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreşi'nde eğitim gören 41 öğrenciyi ağırladı. Ziyaret kapsamında miniklere doğa bilincini geliştirecek akıllı tahta uygulamalarıyla eğitimler verilerek, yaban hayvanları tanıtılarak daha fazla duyarlılık kazandırıldı. VR gözlüklerle flora ve fauna türlerini yakından tanıma fırsatı bulan kreş öğrencileri, kinect oyunlarıyla eğlenerek öğrendiler. Diğer yandan, serada tohum dikimi ve endemik bitki türlerinin tanıtımıyla doğanın her yönünü keşfettiler.

Öte yandan Çınarcık Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ziyareti sırasında öğrencilere doğa ve hayvan sevgisi aşılanırken, eğitici ve eğlenceli etkinliklerle doğayla ilgili bilgiler verildi.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreşi yetkilileri, çocukların küçük yaşta doğa ve çevre bilinci kazanmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu ziyaret, çocuklarımızın doğayla bağ kurmalarını sağlamak ve doğa sevgisini aşılamak adına büyük bir fırsattı. Miniklerimiz hem eğlendiler hem de çok şey öğrendiler” dedi.

Güldaniye Sofu Erdoğan

Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.