Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı eğitimciler, Adalet Bakanı ile Srebrenitsa katliamı anma programındaydı

Yalova Eğitim Bir-Sen Üyeleri, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da yer aldığı Bosna Hersek'te düzenlenen Srebrenitsa katliamının 29’uncu yılı anma programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 01:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 01:56
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalovalı eğitimciler, Adalet Bakanı ile Srebrenitsa katliamı anma programındaydı

Yalova Eğitim Bir-Sen Başkanı Ahmet Kotçioğlu ve sendika üyesi öğretmenler, çıktıkları Büyük Balkan Turu kapsamında Saraybosna'ya gitti. Gezi esnasında, Temmuz 1995'te yaşanan ve en az 8 bin 372 Bosnalının Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde General Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu tarafından öldürüldüğü Srebrenitsa katliamının anma programına katılan sendika üyeleri, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi.

Srebrenitsa katliamının 29’uncu yılı anma programının ardından Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret eden katılımcılar, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi. Bu anlamlı törenin ardından açıklama yapan Yalova Eğitim Bir-Sen Başkanı Ahmet Kotçioğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Saraybosna Başçarşı'da bir araya geldiklerini belirterek, şehir canlı olsa da ata yadigârı toprakların acı ve üzüntü ile dolu olduğunu ifade etti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.