Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Teşvikiye, önemli bir turizm potansiyeline sahip”

Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten’i makamında ziyaret eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Teşvikiye’nin ilin turizmi açısından çok önemli potansiyelleri bünyesinde barındırdığını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 04:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 04:16
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Teşvikiye, önemli bir turizm potansiyeline sahip”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten’i makamında ziyaret etti. Vali Kaya’yı belediyeye gelişinde kapıda karşılayan Nurten, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Belediye çalışmaları ve belde hakkında Vali Kaya’ya bilgiler aktaran Nurten, yaz sezonunun bu yıl hareketli geçtiğini de dile getirdi.

Teşvikiye beldesinin doğal güzellikleri ve tarihi bünyesinde harmanlayan çok önemli bir yer olduğunu ifade eden Vali Kaya, “Teşvikiye beldemiz sahip olduğu bu özelliklerle çok önemli bir turizm potansiyeline sahip” dedi.

Teşvikiye’nin yaz sezonunun en hareketli plajlarını belde sınırlarında barındırdığını dile getiren Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Teşvikiye’nin bu yönüyle yaz sezonunun en önemli noktalarından birisi olduğunu vurguladı. Yaz aylarında oldukça hareketli günler geçiren beldenin doğa turizmi açısından da önemli yerlere sahip olduğunun altını çizdi. Vali Kaya, beldenin Kent Ormanı, Dipsiz Göl ve yaylaları ile doğa tutkunlarını kendisine çeken bir yer olduğunu ifade etti. Roma dönemine ait 2 bin 400 yıllık su kemerlerini de belde sınırları içerisinde koruduğunu sözlerine ekleyen Vali Kaya, “Bu özellikleri ile Teşvikiye beldemiz doğa ve kültür turizmi potansiyeli çok yüksek olan bir yer. Beldemizin bu özelliklerinin korunması ve tanıtımının iyi yapılması da bir o kadar önemli” diye konuştu.
Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten de beldenin turizm anlamında daha da gelişmesi için ellerinden gelen tüm gayreti ortaya koyduklarını belirtti.  

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.