Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, öğrencilerle Sarıkamış şehitleri için yürüdü

1. Dünya Savaşı’nda Rus işgaline karşı savaşan ve Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen askerler için Yalova’da anma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Vali Dr. Hülya Kaya, üniversite öğrencileri ve il müdürleri de katıldı

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 11:45
Kaynak: Hilal Baldemir
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, öğrencilerle Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Sarıkamış Harekatı’nın 109. yıl dönümünde, Yalova’dan Sarıkamış’a Selam Yürüyüşü adıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Merkez ilçeye bağlı Güneyköy’de başlayan ve yaklaşık 5 kilometre süren yürüyüşe, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ve üniversite öğrencileri katıldı.
 

Yürüyüşün sonunda konuşan Vali Dr. Hülya Kaya, Sarıkamış’ta şehit olan askerleri anmak için gençlerle birlikte yürüdüklerini söyledi. Kaya, “Bu gün çok özel bir gün bizler için de. Sarıkamış’ta kaybetmiş olduğumuz şehitlerimiz anısına gençlerle bugün anlamlı bir yürüyüş yapalım dedik. Buradan Sarıkamış’ta kaybetmiş olduğumuz şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz, ruhları şad olsun. Arkadaşlarımıza da çok duyarlı olduklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten Sarıkamış’taki o yürüyüşe üniversitemizin gençleri ile bir selam göndermek, birlikteliği, aynı ruhu yaşamak istedik. Buradan Sarıkamış’a selam olsun” dedi.
Yürüyüşe katılan gençler de Sarıkamış şehitlerini rahmetle andıklarını ve onların izinde yürüdüklerini ifade ettiler.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.