Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üretici Kadın Pazarına bahar geldi

Yalova Belediyesinin destekleriyle her hafta salı günü Yalova Kapalı Pazaryerinde kurulan ‘Üretici Kadın Pazarı’ aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlara istihdam sağlamaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 06:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 06:51
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üretici Kadın Pazarına bahar geldi

Yıllardır evlerinde kendi elleriyle yaptıkları örgüleri, çocuk elbiselerini, takıları, aksesuarları, dantelleri ve yiyecekleri Üretici Kadın Pazarında satan kadınlar bu hafta rengarenk ürünleriyle adeta bahar havası estirdi.

Kadim el işi türlerinden biri olan Çınarcık işi her hafta olduğu gibi bu hafta da duvarlarda sergilenirken, rengârenk bez bebekler çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. El yapımı kolye, bileklik ve küpelere yoğun ilgi gösteren kadınlar, el örgüsü bebek giysilerini incelemeyi ihmal etmedi.

Kimi üretici kadınlar çeyizlik patik, lif, yazma gibi geleneksel ürünleri satarken kimi kadınlar Ramazanın bitmesiyle beraber en lezzetli hamur işi ve zeytinyağlı yemekleri alıcıya sundu. Haftada bir gün kurulan pazarın dışında özel gün ve haftalarda da satış yapan üretici kadınlar, havaların ısınmasıyla beraber artan müşteri talebinden oldukça memnun.

Yazın turist sayısının da artmasıyla beraber daha çok tüketiciye ulaştıklarını aktaran kadınlar, genel olarak Yalova halkının ürünlerine gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.