Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi’nde Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı bir panel düzenlendi

İsrail’in Gazze işgali devam ederken Yalova Üniversitesi’nde Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile İktisat Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği “Farklı Boyutlarda Filistin Meselesi” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 03:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 03:03
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Üniversitesi’nde Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı bir panel düzenlendi

Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Farklı Boyutlarda Filistin Meselesi” başlıklı panele, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, fakülte dekan ve öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katılım sağladı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Bahçekapılı, dünyanın farklı bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, uluslararası birçok anlaşma ve sözleşmenin kâğıt üzerinde kaldığını ifade etti. İslam dünyasının yaşadığı çıkmazdan bir an önce çıkması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Bahçekapılı, "Biz her daim mazlumun ve mağdurun yanında olan büyük bir milletiz. Bugün yaşananlar karşısında duruşumuz bellidir.

Artık inançta olduğu gibi vahdetin eylemde de aksiyona dönüşmesi gerekiyor. İnsanlığın gözü önünde on binlerce masum katledilirken tereddüt etmeye gerek yok." Diye belirtti.
İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ise konuşmasında, Filistin'in sesinin tüm dünyaya yayılması gerektiğini ifade ederek, "Bugün Gazze'de yaşananlar hepimizin vicdanını kanatıyor. Bu savaşın, direnişin zaferiyle sonuçlanmasını diliyoruz.

İsrail Gazze'yi tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Gazze'de sadece soykırım değil bir kentkırım da yaşanıyor." İfadesinde bulundu.
Açılış konuşmaları ardından Farklı Boyutlarıyla Filistin Meselesi” başlıklı panel, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelde, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Külekçi, Filistin Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami Ahmad Hijjavi, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Mithat Arman Karasu ile Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Osman Karaoğlu ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Uğur, farklı boyutlarıyla Filistin'in dünü, bugünü ve geleceğini ele aldı. 

Panel, konuk konuşmacılar Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. Cahit Külekçi, Dr. Sami Ahmad Hıjjavı, Prof. Dr. Mithat Arman Karasu, Doç. Dr. Ali Osman Karaoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Uğur’a verilen plaket takdimiyle sona erdi.
Murat Can Aytemur
 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.