Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova TEMA’dan iklim ve toprak semineri

Clımate Agricultural Vocational Education (CLİAVE) projesi tanıtımı ve Toprak ve İklim Değişikliği konul seminer Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. TEMA Yalova Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen seminere Dr. Erdinc Uysal konuşmacı olarak katıldı. Uysal burada yaptığı sunumda Toprak ve İklim Değişikliği konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 04:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 04:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova TEMA’dan iklim ve toprak semineri

Küresel boyutta yaşanan iklim değişikliği beraberinde getirdiği afetlerle toprak kayıplarına ve tarımsal alanların daralmasına da yol açıyor. Bu noktada halkın bilinçlendirilmesine yönelik bir seminer gerçekleştirildi. TEMA Yalova Temsilciliğinin Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği seminere Dr. Erdinc Uysal konuşmacı olarak katıldı. Toprak ve İklim Değişikliği konulu seminerde son yıllarda küresel anlamda yaşanan iklim değişikliği, beraberindeki olumsuzluklar, afetlerin yaşanmasında gözlenen sıklıklar, yağış oranlarındaki orantısızlıklar anlatılırken bunun toprağa olan olumsuz etkisi, toprak kayıpları ve tarımsal alanların azalması gibi konularda da bilgiler aktardı. 
Seminer sonrasında verdiği bilgilerden dolayı Dr. Erdinc Uysal’a teşekkür eden TEMA Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, TEMA olarak bugüne kadar doğanın, toprağın ve çevrenin korunması için savaş verdiklerini ve bu mücadeleyi asla bırakmayacaklarını ifade etti. Demir seminerin düzenlenmesinde kendilerine destek veren Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz’a da teşekkür etti. 
Seminer öncesinde Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün de proje ortağı olduğu CLİAVE Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi. 
CLİAVE Projesi nedir?
CLİAVE Projesi, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Sırbistan ve Romanya'nın katılımıyla yürütülen bir Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) projesidir. Projenin amacı, tarım profesyonellerini ve tarım eğitimi alan öğrencileri iklim değişikliğine uyumlu tarımsal uygulamalar konusunda bilgilendirmek ve eğitmektir. Proje, 2022 yılında başladı ve 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Projenin toplam bütçesi 141.000 Euro'dur. Proje tarım profesyonellerinin ve tarım eğitimi alan öğrencilerin iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkileri konusunda farkındalıklarını artırmak, iklim değişikliğine uyumlu tarımsal uygulamaların geliştirilmesine katkı sağlamak, tarımsal su kullanım verimliliğini artırmak, proje kapsamında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirmek, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerine ilişkin çevrimiçi eğitim modülleri geliştirmek, iklim değişikliğine uyumlu tarımsal uygulamaların tanıtımı için çevrimiçi ve yüz yüze eğitimler düzenlemek ve tarımsal su kullanım verimliliği konusunda farkındalık yaratmak için etkinlikler düzenlemeyi amaçlıyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.