Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova TEMA’dan Biyolojik Çeşitlilik Yürüyüşü

Yalova TEMA İl Temsilciliği, biyolojik çeşitliliğin korunmasına dikkat çekmek amacıyla Aktoprak-Keramet köyleri arasında 15 kilometrelik doğa yürüyüşü düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova TEMA’dan Biyolojik Çeşitlilik Yürüyüşü

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, biyolojik çeşitliliğin korunması ve farkındalığın artırılması amacıyla bir doğa yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe TEMA gönüllüsü öğretmenler ve il yönetim ekibinden oluşan 29 kişi katıldı. Yürüyüş, Yalova Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle Aktoprak Köyü’nden başladı. Aktoprak ile Orhangazi ilçesine bağlı Keramet Köyü arasındaki orman içinde üç mevsimin bir arada yaşandığı harikulade bir doğa manzarasında Fahrettin Yurtbay’ın rehberliğinde devam etti. Yürüyenler, yolda bol miktarda meşe palamudu ve mantar da topladılar.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan İl Temsilcisi Arzu Demir, Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Demir, biyolojik çeşitliliğin önemine vurgu yaparak, “Doğa hepimizin ona el birliğiyle sahip çıkmamız ve doğayla uyumlu bir yaşam ana felsefemiz olmalıdır” dedi. bTüm Yalovalıları doğanın muhteşem büyüsünde buluşmaya çağıran Demir, “Biyolojik çeşitlilik, yaşam ve sağlık için gerekli temiz havanın, gıdanın, gezegendeki su ve besin döngüsünün devamlılığını sağlayan bir doğal zenginliktir. Ancak arazi tahribatı, iklim değişikliği, avlanma ve aşırı yararlanma nedenleriyle gün geçtikçe azalmaktadır. Dünyadaki türlerin yüzde 25’inin nesli tehlike altındadır. TEMA Vakfı, bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek ve çalışmalar başlatmak için çaba göstermektedir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.