Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar açıkladı: “Koyun ve keçiler için destekleme yapılacak”

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, anaç koyun-keçi desteklemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Parıldar, 2023 yılı için 1 baş anaç koyun-keçi için 100 TL destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 06:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 06:49
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar açıkladı: “Koyun ve keçiler için destekleme yapılacak”

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hayvancılık sektörünü desteklemek ve geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, anaç koyun-keçi desteklemesi uygulaması devam ediyor. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, anaç koyun-keçi desteklemesi hakkında kamuoyuna bilgi verdi. 2023 yılı için destekleme kapsamında; 1 baş anaç koyun-keçi için 100 TL destekleme ödemesi yapılacağını açıklayan Parıldar, desteklemeye başvuran işletmelerde 09 Şubat 2024 tarihine kadar anaç koyun-keçilerin tespitinin yapılacağını ve desteklemeye esas icmallerin hazırlanarak Bakanlığa gönderileceğini belirtti.

Parıldar, anaç koyun-keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen işletmelerin, hayvanlarını hayvan hareketleri kontrol sistemi (HAYKOS) üzerinden kaydettirmeleri, hayvanların kulak küpesi, pasaport ve nakil belgesi gibi belgelerinin eksiksiz olması, hayvanların işletmede en az 6 ay süreyle barındırılması, hayvanların ıslah amaçlı kullanılması, hayvanların sağlık kontrollerinin yapılması ve aşılarının tamamlanması gibi şartlara uymaları gerektiğini hatırlattı.

Anaç koyun-keçi desteklemesinin, hayvancılık sektörüne büyük katkı sağladığını, işletmelerin verimlilik ve kalite düzeylerini yükselttiğini, hayvancılık gelirlerini artırdığını ve kırsal kalkınmaya destek olduğunu söyleyen Parıldar, anaç koyun-keçi desteklemesi hakkında daha fazla bilgi almak isteyen işletme sahiplerinin, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü1 veya ilçe müdürlükleri ile iletişime geçebileceklerini bildirdi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.