Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, BAL-GÖÇ’ü ağırladı

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, Yalova Balkan Göçmenleri Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) yöneticilerini ve kadın kollarını Neşeli Cafe’de düzenlediği kahvaltıda misafir etti. Kahvaltı, Balkan kültürüne ait yiyecek ve kahvaltılıklarla renklendi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 01:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 01:15
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, BAL-GÖÇ’ü ağırladı

BAL-GÖÇ ve Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu arasındaki ilişikler ve koordinasyon giderek güçleniyor. Bu çerçevede düzenlenen kahvaltıda Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu ve BAL-GÖÇ yönetici ve üyeleri bir araya geldi. Neşeli Kafe’de gerçekleşen kahvaltıda uzun uzun sohbet eden Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu ve BAL-GÖÇ üyeleri Balkanların esintilerini taşıyan yiyeceklerin lezzeti ile kendilerinden geçtiler.

Kahvaltının ardından, grup üyeleri 2023 yılında gerçekleştirdikleri “Annelerimizi Çeyiz Sandıklarından Keseler ve Peşkirler” adlı çalışmaların sonuçlarını paylaştılar. 2024 yılı için yapılacak yeni proje çalışmasında da iş birliği yapılması kararı alındı. Grup üyeleri, çevre illerde yapılan etkinliklere de katılarak Balkan kültürünü korumak ve yaşatmak için çaba gösterdiklerini belirttiler.

Ziyaretleriyle kendilerini onurlandıran Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Yalova BAL-GÖÇ Derneği Başkanı Lütfü Özgür, Genel Sekreter Erkan Çetintaş, Kadın Kolları Başkanı Gönül Yüzer ve dernek üyesi kadın üyelerine teşekkür eden Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, birlikte Balkan kültürü için başarılı çalışmalar yapacaklarına inandığını söyledi.

Emeklerini ve desteklerini esirgemeyen Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu üyelerine de teşekkür eden Gürsu, konuklarına kivi ikramında bulundu.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.