Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Sinemaları bu hafta yepyeni filmleriyle izleyicilerini bekliyor!

Yalova’da sinemaseverleri buluşturan Cinetime ve Cinemapink salonlarında birbirinden farklı onlarca yeni film gösterime girdi. Ne izleyeceğini düşünen sinema tutkunları için filmlerin detayları haberimizde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 07:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 15:25
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova Sinemaları bu hafta yepyeni filmleriyle izleyicilerini bekliyor!

İnsanların hem sosyalleşme aracı olarak gördüğü hem de genel kültür seviyesini yükseltme noktasında sıklıkla yöneldiği sinemada film izleme alışkanlığı Yalovalıları Cinetime ve Cinemapink salonlarında buluşturuyor. Yalova’da Özdilek Alışveriş Merkezinde hizmet veren Cinetime ve Star AVM’de hizmet veren Cinemapink, geçtiğimiz haftalarda gösterime giren filmlere ek olarak yeni gelen filmlerle sinemaseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Dram, korku, psikolojik gerilim, komedi, aksiyon ve biyografi türlerindeki filmlerle yetişkinleri bekleyen sinema salonlarında çocuklar için birbirinden keyifli komedi ve animasyon türlerinde filmler yer alıyor. Hafta içi iş sonrası ve hafta sonu tatilinde aktivite arayanlar için bu hafta sinemalarda animasyon türünde Kare Takımı: Gizemli Ada, Köpekler Firarda, Ters Yüz 2, Kaptan Pengu ve Arkadaşları 4: Buzuldaki Sır, Çılgın Hırsız 4 filmleri yer alıyor. Komedi türünde yerli sinemanın dikkat çeken filmlerinden Koparan Kardeşler ve Giderayak, fantastik türünde Beterböcek Beterböcek gösterime girdi. Aksiyon ve bilim kurgu türünde Deadpool & Wolverine filminin yer aldığı sinema salonlarında korku ve gerilim isteyenler için Hellboy: The Crooked Man, Sakın Ses Çıkarma, İzliyorlar bu hafta gösterime girdi. Aksiyon, macera ve animasyon türündeki Transformers: Başlangıç filmi ise 20 Eylül 2024 tarihinde vizyona girecek.

FİLMLERİN DETAYLARI

 

Koparan Kardeşler: Orhan Koparan ve kardeşi Naylon eşofmanlı, Koparan Kardeşler dua hizmetleri ltd.şti'de ölüm sonrası meftaların kabir bakım işleri üzerine esnaflık yapmaktadırlar. Orhan ve kardeşi Naylon bir gün belediyede kefen ihalesine girmek isterler ancak ihalenin kim tarafından alınacağının önceden ayarlandığını bilemezler. İhale esnasında çıkardıkları olay ve sonrasında gelişen düşmanlıklar, Koparan Kardeşlerin başına bir sürü trajikomik olayı üst üste getirecektir. 

Gider Ayak: Zengin bir iş insanı, oğlu için yerel bir televizyon kanalı kurar. Kamil Mucit, kanala genel yayın yönetmeni olarak atanır. Kamil Mucit, işinde başarılı olmak için çabalarken kendisini türlü komik olayların içerisinde bulur.

Kare Takımı-Gizemli Ada: Gizem ve sürprizlerle dolu adada yapılacak ‘renkli notalar müzik yarışmasına’ katılan, birbirlerinden ve yaptıkları müzikten hoşlanmayan Çayırlar ve Misketler ailelerinin en küçük üyelerinin adada kaybolması ile olaylar tırmanır.

Köpekler Firarda: Yanlışlıkla girdiği tiyatroda tanıştığı yeni arkadaşlarıyla bir serüvene atılan sokak köpeği Samson'un hikâyesini anlatıyor.

Bir gün Samson adında bir köpek, şehirde dolaşırken yanlışlıkla kocaman bir tiyatroya, yani Metropolitan Opera’ya girer! Samson, biraz tembel ama çok meraklı bir sokak köpeğidir. İçeride dolaşırken, Margot adında kocaman, pofuduk bir köpekle tanışır. Margot, tiyatronun en önemli dansçısının köpeğidir ve harika danslar eder! Fakat bir sorun var! Tiyatronun en önemli gösterisi için hazırlanan kocaman bir taç kaybolur. Samson, Margot ve arkadaşları hemen bu işi çözmek için kahraman köpekler olarak işe koyulurlar.

Hellboy-The Crooked Man: Hellboy ve çaylak bir BPRD ajanı, 1950'lerin kırsal Appalachia'sında mahsur kalır. Orada, cadıların musallat olduğu ve Hellboy'un geçmişiyle sorunlu bir bağlantısı olan yerel bir şeytan olan Crooked Man'in yönettiği küçük bir topluluk keşfederler. Bahsedilen kişi, 18. yüzyılda işlediği suçlardan dolayı asılan, ancak bölgenin yerleşik Şeytanı olarak Cehennemden dönen cimri ve savaş vurguncusu Jeremiah Witkins'tir.

Beterböcek Beterböcek: Beterböcek Beterböcek, yaşanan bir trajediden sonra Deetz ailesinin üç kuşağının Beterböcek'in olduğu eve geri dönmesini ve Lydia'nın yanlışlıkla açılan portalla Öbür Dünya'ya giden kızını bulma çabasını anlatıyor.

Beklenmedik bir aile trajedisinin ardından, Deetz ailesinin üç nesli Winter River'daki evlerine geri döner. Beterböcek'in hâlâ peşini bırakmadığı Lydia'nın hayatı, asi genç kızı Astrid'in tavan arasındaki gizemli kasaba maketini keşfetmesi ve Öbür Dünya'ya açılan kapının kazara açılmasıyla altüst olur. Her iki âlemde de sorunlar baş gösterirken, birinin Beterböcek'in adını üç kez söylemesi ve yaramaz iblisin kendi tarzı karmaşayı ortaya çıkarmak için geri dönmesi artık an meselesidir.

İzliyorlar: Karanlığı izleyen insanların üç hikayesi; çünkü karanlık da onları izliyor:

Orhan, annesini ölümden geri getirmek için yeraltındaki ölü diriltme enstitüsüne başvurur. Ayşe, kızına bir kedi sahiplenir ve önceki sahibinin tavsiyesine rağmen kedinin adını değiştirmez. Doktor Oktay ve eşi, dilekleri gerçekleştiren bir toz keşfeder.

Sakın Ses Çıkarma: Sakın Ses Çıkarma, Amerikalı bir aile, tatilde arkadaş oldukları büyüleyici bir İngiliz ailenin cennet gibi malikânesinde hafta sonunu geçirmek üzere davet edildiğinde, rüya gibi başlayan tatil kısa sürede karmaşık bir psikolojik kâbusa dönüşür.

Ters Yüz 2: Ters Yüz 2 filmi, artık bir ergen olan Riley'nin çılgın ve kişisel duygularla dolu yeni maceralarını konu alıyor. Riley, ergenlik dönemine adım attıkça, zihnindeki kumanda merkezi büyük bir karmaşaya sürüklenir. Daha önce uyum içinde çalışan Neşe, Üzüntü, Öfke, Korku ve Tiksinti, şimdi yeni duygular olan Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık ve Utanç ile başa çıkmak zorundadır. Kumanda merkezindeki bu beklenmedik değişiklikler, Riley'nin iç dünyasında büyük bir yıkıma yol açar. "Ters Yüz" filminin devam filmi olan bu yapımda, Riley'nin ergenlik yıllarına tanıklık ederken, onun yeni duygularla baş etme sürecini izleyip, duygusal yolculuğuna eşlik edeceksiniz.

Transformers-Başlangıç: Vizyona giriş tarihi 20 Eylül 2024 olan film, Yeminli düşmanlar olarak bilinen, ama bir zamanlar kardeş gibi birbirine bağlı dostlar olan ve Cybertron'un kaderini sonsuza dek değiştiren Optimus Prime ve Megatron'un anlatılmamış köken hikayesini işliyor.

Alacakaranlık: 17 yaşındaki Isabella, babası Charlie ile birlikte yaşamak üzere küçük bir kasaba olan Forks’a taşınır. Burada 108 yaşında bir vampir olup 17 yaşında görünen sınıf arkadaşı Edward ile tanışır. Edward’ın romantizmden uzak durmaya çalışmasına rağmen birbirlerine aşık olurlar. Kasabaya üç göçebe vampir geldiğinde Edward’ın ailesi, hayatı tehlikeye giren Isaella’yı kurtarmak için çalışırlar.

Alacakaranlık Efsanesi-Yeni Ay: Bella, içine girmek istediği dünyaya yönelik araştırmasını derinleştiriyor, ancak kendisini daha da büyük bir tehlikenin içinde buluyor. Edward’ın Washington’dan ayrılmasının ardından Bella, kendini her tehlikeye atışında Edward’ın hayalinin yanında olduğunu keşfediyor. Bella’nın taşlaşmış kalbi, kendi doğaüstü sırları olan Jacob ile filizlenen ilişkisiyle birlikte zamanla yumuşuyor.

Alacakaranlık Efsanesi-Tutulma: Bella Swan, kendisini yine tehlikenin tam ortasında bulur. Edward Cullen’a olan aşkıyla arkadaşı Jacob Black arasında bir seçim yapmak durumundadır ve vereceği kararın vampirlerle kurt adamlar arasında asırlardır varolan kavgayı ateşleyebileceğinin farkındadır. Bella hayatının en zor kararını vermeyede yaklaşmaktadır.

Kaptan Pengu ve Arkadaşları 4-Buzuldaki Sır: Tili, Okyanus Melekleri Ormanı’nın genel müdürü olarak ormanı bir tatil köyüne dönüştürmüş ve turistleri çekmeyi başarmıştır. Ancak, buzda meydana gelen bir çatlak yüzünden penguenlerin evleri zarar görür ve orman halkı arasında tartışmalar başlar. Kaptan Pengu ve arkadaşları durumu anlamak için kuzeye gelirler fakat geldiklerinde Tili yoktur. Bütün gruplardan dışlanan Tili bu sırada yeryüzündeki kimsenin varlığından haberi olmadığı gizemli biriyle tanışmıştır. Bu ikili, birbirlerinden çok şey öğrenecek ve penguenler şehriyle, ormanı yeniden kurmak için uzun bir yolculuğa çıkacaklardır.

Çılgın Hırsız 4: Çılgın Hırsız 4, Chris Renaud ve Patrick Delage yönetmen koltuğunda oturduğu film, kendi ailesini kuran Gru ile sadık hizmetkârları Minyonların yeni maceralarını anlatıyor.

Gru ve Lucy ile kızlarının - Margo, Edith ve Agnes - Gru ailesinin yeni üyesi, babasına eziyet etmeye kararlı Gru Jr.’ı kucaklarına almasıyla yeni bir bölüme başlıyor. Gru, yeni bir düşman olan Maxime Le Mal ve onun çekici ama tehlikeli kız arkadaşı Valentina ile karşı karşıya kalır ve ailece kaçmak zorunda kalırlar.

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.