Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Semt Pazarı’nda ürün çeşitliliği devam ediyor! Bu hafta fiyatlarda düşüş var mı?

Yalova’da yüksek sıcaklıkların devam etmesi Semt Pazarındaki ürün çeşitliliğini doğrudan etkilerken, fiyatlarda bu hafta da herhangi bir düşüş yaşanmadı. Güncel fiyatlar hem esnafı hem vatandaşı düşündürmeye devam ediyor. Bu hafta fiyatlar ne oldu?

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 08:28
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova Semt Pazarı’nda ürün çeşitliliği devam ediyor! Bu hafta fiyatlarda düşüş var mı?

Her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Kapalı Pazaryeri’nde Yalova halkına hizmet veren, başta meyve ve sebze olmak üzere şarküteri ve giyim ürünlerinin satıldığı Yalova Semt Pazarı, bu hafta da vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

EMEKLİ KESİMİ BÜTÇESİNİ AŞMAMAYA ÇALIŞIYOR

Yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkan vatandaşlar, meyve sebze alışverişini tamamlamak için Kapalı Pazaryeri’ni tercih etmeye devam ediyor. Sıcak havaların Yalova halkını zorlamasının yanı sıra pazar tezgahlarındaki fiyat değişiklikleri de vatandaşı etkilemeyi sürdürüyor. Mayıs ayından itibaren tezgahlarda boy göstermeye başlayan erik çeşitleri, karpuz, çilek, kayısı, kiraz ve kavun gibi yaz meyvelerinin fiyatları sürekli olarak inip çıkıyor. Her hafta görüldüğü üzere bu haftada alışveriş için pazara gelenler arasında kadınlar ve emekliler vardı. Hayat pahalılığının sürekli olarak devam etmesiyle alım güçlerinin ciddi bir şekilde zorlandığını ifade eden emekli kesimi, bütçelerini aşmayacak şekilde semt pazarından faydalanmaya çalıştıklarını belirtti.

FİYATLAR SABİT OLARAK KALDI

Yaz meyve ve sebzelerinin büyük oranda satışa sunulduğu pazarda fiyatlarında sürekli olarak değişiklik göstermesi gözlerden kaçmıyor. Dört mevsim boyunca tezgahlarda satışa sunulan yerli muzun kilosu bu hafta da 60 TL olarak kaldı. Çocukların ilgisini çeken yaz meyvelerinin fiyatının sabit kalması göze çarptı. Yaz meyvelerinin kilo fiyatlarında, üzüm 60 TL, şeftali 50 TL, karpuz 15-20 TL, kavun (adet) 25-30 TL, erik 50 TL, çilek 100 TL olarak tezgahlarda yerini aldı. Salatalara ve yemeklere lezzet katan dereotu, maydanoz, roka ve taze soğanın demeti bu hafta sabit olarak kaldı. Geçen hafta 25-30 TL arasında görülen fiyatlar yine aynı kaldı. Kilo fiyatlarına göre salçalık domates 15 TL, kırmızı domates 35-40 TL, biber 30 TL, salatalık 30 TL, taze fasulye 40 TL, sivri biber 50 TL, patlıcan 15 TL ve limon 50 TL’den satışa sunuldu.

Bu hafta Yalova Semt Pazarındaki meyve ve sebze fiyatları:

Erik 50 TL

Çilek 100 TL

Mürdüm eriği 35 TL

Karpuz 15-20 TL

Kavun tane 25-30 TL

Üzüm 60 TL

Şeftali 50 TL

Limon 50 TL

Salçalık domates 15 TL

Kırmızı Domates 35-40 TL

Biber 30 TL

Salatalık 30 TL

Taze Fasulye 40 TL

Sivri Biber 50 TL

Patlıcan 15 TL  

Soğan 25 TL

Patates 15 TL

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.