Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’nın tescilli ürünleri TV 360 ekranlarında tanıtıldı

Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Memur Kader Baş, TV 360’da yayınlanan Aileler Yarışıyor programına katılarak, Yalova’nın tescilli ürünlerini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 17:06
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’nın tescilli ürünleri TV 360 ekranlarında tanıtıldı

Asuman Krause'nin renkli ve eğlenceli sunumuyla hafta içi her akşam TV 360’da yayınlanan "Aileler Yarışıyor" programında bu hafta Yalovalılar grubu yarıştı.

Asuman Krause’yi Aronya Festivaline davet etti

Yalovalı 5 kadın yarışmacının karşı takımla bilgilerini yarıştırdığı programa katılan Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Memur Kader Baş, Asuman Krause’nin  “Yalova’nın neyi meşhur?” sorusu üzerine Yalova’nın tescilli ürünleri hakkında bilgi verdi. Tarım ve Orman Müdürlüğünün faaliyetleri ve Yalova’nın coğrafi işaretli ürünleri hakkında bilgi veren Kader Baş, “Yalova’nın Aronyası, çiçekçiliği, kivisi ve kestane balı meşhur. Yalova İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden Aronya getirmedim. Çünkü hasat zamanı eylül ayında. Tarım Orman Müdürümüz Suat Parıldar özellikle size selamını iletti. Eylül ayındaki Aronya Festivaline sizi davet etti. Aronyanın mevsimi olmayabilir ama sirkemiz var. Size Aronya ve Kivi sirkesi getirdim. Bunları çok dozunda kullanmanız lazım, aşırı gençleşiyor. Bu ürünler Türk Patent Kurumundan tescilli, marka aldığımız ürünlerimiz. İl müdürümüzün bu süreçlerde çok emeği var. Onları es geçmek istemiyorum.” şeklinde bilgi verdi.

Krause, “Hasat zamanı kasa kasa Aronya alırım”

Yalova’nın Aronyası ve Kivisinin faydalarını duydukça şaşkınlığını gizleyemeyen Asuman Krause, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’a seslenerek, “Suat Beyciyim herhalde eylül ayındaki hasat zamanı artık kasa kasa Aronya alırım. Ben festivale gelip, alırım.” diyerek sirkelerin kullanımı hakkında Kader Baş’tan bilgi aldı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.