Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova MAG-DER Sugören ve Güneyköy’de muhtarlar ile buluştu

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), Sugören ve Güneyköy’de muhtarlar ile bir araya gelerek istişareler gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 08:42
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova MAG-DER Sugören ve Güneyköy’de muhtarlar ile buluştu

MAG-DER Yalova, geçtiğimiz günlerde Yalova’nın Merkez İlçesi’nde muhtarları ziyaret ederek olası afet durumlarına ilişkin, yerel bazda yapılabilecek çalışmalar ile alakalı olarak fikir alışverişleri gerçekleştirmişti. Ziyaretlerine devam eden Mag’lar bu sefer de Sugören ve de Güneyköy’de muhtarlar ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Sabri Karaçam’ın önderliğinde gerçekleşen ziyaretlerde, olası bir deprem durumunda yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişleri gerçekleştirildi ve yapılabilecek işbirliği hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Dernek yetkilileri, muhtarlarla gerçekleştirilen bu buluşmaların, toplumun afetlere karşı hazırlıklı olması adına son derece önemli olduğunu vurguladılar. Özellikle yerel düzeyde yapılan işbirliklerinin, afet anlarında hızlı ve etkin müdahale için kritik olduğunu belirten Karaçam, muhtarların ve MAG-DER'in ortak çalışmalarıyla mahallelerin afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesinin hedeflendiğini ifade etti ve sözlerinde, ‘’Güneyköy ve Sugören Muhtarlarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Konumuz olası Marmara Depremi. Hazırlık çalışmalarımız devam ediyor, vereceğimiz eğitimlerden sonra olası bir deprem durumunda Yalova’ya gelerek çadır kurmada ve kurtarma da destek verecekler’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.