Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Lunaparkı 10 milyon TL’lik fırtına hasarından sonra kapılarını açtı

Yalova Lunapark, kasım ayında meydana gelen fırtınada alığı hasarın ardından yenilenerek sezona başladı. Yalova Lunapark işletme sahibi Ali Altınbaş, güncel fiyatlar ve oyun grupları hakkında Yalova Hayat’a bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 02:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 02:12
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Lunaparkı 10 milyon TL’lik fırtına hasarından sonra kapılarını açtı

Yalova’da Kasım 2023’de meydana gelen fırtına nedeniyle taşan deniz sularının bastığı ev, iş yeri ve caddelerde maddi zarar meydana geldi. Yalova Merkez’de bulunan Yalova Lunapark da kentin genelinde etkili olan fırtınada ağır hasar aldı. 10 milyon TL’lik masrafın ardından yenilenen lunapark, çarpışan araba, crazy dans, salıncak, gondol, dönme dolap, trambolin, oyun parkı gibi eğlence araçları ve kafe hizmetiyle yaz sezonuna hazırlandı.

“Büyük bir hasara rağmen kentimize hizmet vermeye devam ediyoruz”

Lunaparka eklenen yeni oyun grupları ve Aralık 2024’e kadar geçerli olan güncel fiyatlar hakkında bilgi veren işletme sahibi Ali Altınbaş, şu anda parkta 7’den 70’e herkese uygun oyun gruplarının mevcut olduğunu belirtti. Fırtınada hasar aldıktan sonra 10 milyon TL harcayarak yeniledikleri lunaparkta 2 yaşındaki çocuklardan, 70 yaşındaki yetişkinlere kadar her yaşa uygun eğlence aletleriyle yola devam ettiklerini aktaran Altınbaş, bu yaz için belirledikleri fiyatların birçok şehre göre en uygun fiyatlar olduğuna vurgu yaptı. En sevilen eğlence aletleri hakkında bilgi veren altınbaş, “2 yaşındaki çocuklardan 70 yaşındaki yetişkinlere kadar en sevilen oyun aleti çarpışan araba.15 ve 18 yaş arasındaki gençlerin ve öğrencilerin vazgeçilmesi gondol. 18 ve 40 yaş arasındaki insanlar genelde Go-Kart yarışını seviyor. Crazy dans makinamız var. Bu her lunaparkta olmayan önemli bir makine. Onu da gençler çok seviyor. yine 8 ile 14 yaş arasındaki çocukların sevdiği nostaljik zincir salıncak var. 360 derece dönüp takla atan, insanları çok heyecanlandıran bir eğlence aletimiz var. Bunun yüksekliği 15 metre. Ailelerin çok tercih ettiği dönme dolabımız var. O da 20 metre yüksekliğe kadar çıkıyor. Bunların yanı sıra oyun parkımız var. 2 tane bir metrelik oyun parkımız var. Bu parklarda 2 yaşından 12 yaşına kadar çocukların eğlenebileceği çeşit çeşit makinalar var. Trambolinler var. Çocuklar hem eğleniyor hem de zıplarken boylarının uzamasına katkı sağlıyor. Havuzlu parkımız var. Langırt, buz hokeyi gibi oyun makinalarımız var. Eskiden atlıkarınca çok tercih edilirdi şimdi ford flight oyun grupları daha çok tercih ediliyor. Ayrıca yeni sistem atlıkarıncamız var. Bu sezon oyun gruplarımı çoğalttık. Büyük bir hasara rağmen kentimize eğlence sektöründe hizmet vermeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Yalova’nın ekonomik gücüne göre ayarlamaya çalışıyoruz kendimizi”

Çocuklar oyun oynarken parkın içerisinde yer alan kafede ailelerin dinlenme imkânı bulduğunu aktaran Ali Altınbaş, "Parkımızın içinde kafemiz var. İnsanlar aperatif yiyecekleri ve içeceklere ulaşabiliyorlar. Çocuklar oyun oynarken aileler de dinlenebiliyorlar. Bilet Fiyatlarımız geçen yıl 40 TL idi. bütün oyun grupları için geçerli bu. Bu yıl 50 TL oldu. Oyun parklarındaki süre uzun olduğu için 30 dakikası 100 TL şeklinde hizmet veriyoruz. Bu yıl fiyatı çok artırmadık. Yalova’nın ekonomik gücüne göre ayarlamaya çalışıyoruz kendimizi. Yalovalıyız sonuçta şehre hizmet etmeyi önemsiyoruz. Herkesin faydalanabilmesini istiyoruz. Diğer şehirlerde bilet fiyatları 80 ile 100 TL arasında değişiyor ama biz de 50 TL.” dedi.

 

“Yerli ve yabancı turistler çok geliyor”

Vatandaşların lunaparka gösterdiği ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Altınbaş, “Lunaparkın sezonu yeni yeni açılmaya başladı. Havalar ısındıkça yoğunluk artıyor. Şu an işlerimiz az ama asıl hareketlilik okullar kapandıktan sonra başlıyor. Özellikle tatilciler geldiği zaman güzel iş yapıyoruz. Yerli ve yabancı turistler çok geliyor. Almanya’daki gurbetçilerden, Dubai’den, Kuveyt’ten, Sudi Arabistan‘dan, Irak’tan, İran’dan çok gelen müşterimiz var.

Yazın hava çok sıcak olduğu için akşam saatlerinde daha kalabalık oluyor. Akşam 9’dan gece 12’ye kadar yoğun oluyoruz. Hafta sonları da hafta içine göre daha yoğun oluyor.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.