Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Jandarma personeline ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ eğitimi

Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve halkın tüm kesimlerinin bu konuda bilinç sahibi olmalarına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede ŞÖNİM tarafından Yalova Jandarma Komutanlığı personellerine yönelik bir eğitim gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 01:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 01:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Jandarma personeline ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ eğitimi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Müdürlüğün bağlı kuruluşu olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), Yalova Jandarma Komutanlığı personellerine yönelik eğitim düzenledi. Eğitimde 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında ŞÖNİM ve kolluk birimleri ile gerçekleştirilen müşterek çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca 6284 Sayılı Kanun ve uygulama yönetmeliği ile ŞÖNİM ve Kadın Konukevi hizmet ve yönetmelikleri anlatıldı. Eğitimin bir diğer amacı da şiddetle mücadeleye ilişkin hedef ve stratejiler kapsamında yürütülecek erkek odaklı farkındalık çalışmalarının planlanması oldu. Bu çalışmalarla erkeklerin şiddet davranışlarının nedenlerinin anlaşılması ve alternatif davranış biçimlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.


Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Arif Laçin eğitimin sonunda yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin sadece kadınların değil tüm toplumun sorunu olduğunu belirtti. Laçin, “Kadına yönelik şiddeti önlemek için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışıyoruz. Kolluk personellerine yönelik eğitimlerimiz de bu kapsamda önemli bir faaliyet. Eğitime katılan tüm personellere teşekkür ediyorum” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.