Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova GSL geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor

Her biri birbirinden yetenekli öğrencilerin yer aldığı Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, geleceğin sanatçılarını yetiştirme yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 16:03
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova GSL geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi (GSL), Yalova’nın sanatsal eğitim alanındaki öncülerinden biri olarak, genç yetenekleri geleceğin sanatçıları olarak yetiştirme misyonunu başarıyla sürdürüyor. Lisede yer alan her biri birbirinden yetenekli öğrenciler, sanata olan tutkularını ve yaratıcı yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak için yoğun bir eğitim sürecinden geçiyor.

Yalova GSL, sanatın çeşitli dallarında eğitim veren deneyimli öğretmen kadrosu ve kapsamlı programlarıyla dikkat çekerken; sanatın birçok alanda eğitim gören öğrenciler hem teorik hem de pratik açıdan derinlemesine bilgi sahibi olma fırsatına sahip oluyor. Okulun sunduğu olanaklar, öğrencilere kendi tarzlarını geliştirme ve sanat dünyasında kendilerini daha iyi ifade etme imkanı tanıyor.

Öğrenciler gelecekleri için önemli adımlar attı

Lise eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, gelecekleri için atacakları önemli bir adım olan üniversite yolunda da başarılar elde etti. Bu kapsamda çok sayıda öğrenci, istedikleri bölümlere yerleşti. İşte öğrencilerden bazıları; Görsel Sanatlar Bölümü mezunu Derya Delen Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film Animasyon (ingilizce) Bölümünü burslu olarak kazandı, Müzik Bölümü mezunu Ebrar Beray Küçükbay Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü kazandı, Müzik Bölümü mezunu Sefa Umut Alagöz , Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Çalgı Yapımı Ve Onarımı Bölümlerini kazandı, Müzik Bölümü mezunu öğrencimiz Nihan Turan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji bölümünü kazandı, Müzik Bölümü mezunu Batuhan Tekin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümlerini kazandı, Görsel Sanatlar Bölümü mezunu Nisanur Güvercin Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazandı, Müzik Bölümü mezunu Sıla Özdemir, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Çalgı Eğitimi Bölümünü kazandı, Görsel Sanatlar Bölümü mezunu Ebrar Üzülmez ,Yıldız Teknik Üniversitesi Bileşik Sanatlar bölümünü derece ile kazandı, Görsel Sanatlar Bölümü mezunu Şeref Azim Cebeci ,İstanbul Aydın Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Tam Burslu kazandı, Müzik Bölümü mezunu Ecem Türkü Yorulmaz, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Anasanat Dalı Bölümünü kazandı. Müzik Bölümü mezunu Hakan Şengül, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalı Bölümünü kazandı.

Geleceğin sanatçılarını yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerleyen Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, sanata olan katkılarını sürdürmeye ve genç yetenekleri desteklemeye devam edecek.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.