Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’dan 100 kadından 100 mektupla Atatürk’e yolculuk

Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk’e birer mektup yazan 100 kadın, KATFA-DER tarafından düzenlenen programla Anıtkabir’e giderek mektupları Atatürk’e sunacaklar

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’dan 100 kadından 100 mektupla Atatürk’e yolculuk

Yalova’da yaşayan 100 kadın, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk için mektup yazdılar. Mektuplarla birlikte Uluslararası Kadın Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) temsilcileri, Anıtkabir’e doğru yola çıktılar. KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, çeşitli köy ve mahallelerde yaşayan kadınlardan Atatürk için mektup yazmalarını ve duygularını dile getirmelerini istediklerini belirtti. Anıl, “Atatürk’e olan minnet duygularımızı mektuplarımıza yansıtarak atamıza sunacağız. Ulu Önder Atatürk’ün kendi kenti olarak gördüğü Yalova’dan sevgi, saygı ve minnetimizi iletmek istedik” dedi.
Anıl, mektuplarla birlikte dernek temsilcileri ile Yalova’dan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne oradan da Anıtkabir’e doğru yola çıktıklarını söyledi. Anıl, bu vesile ile Yalova’nın ilk kadın milletvekili olan Meliha Akyol’u ve Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Tahsin Becan’ı mecliste ziyaret edeceklerini de ekledi.
KATFA-DER, 2003 yılında kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğin amacı kadınların toplumsal gelişimine katkıda bulunmak, kadın hakları konusunda farkındalık yaratmak ve kadınların eğitim, sağlık, kültür ve sanat alanlarında desteklenmesini sağlamaktır.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.