Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Umrecilere eğitim semineri verildi

Yalova İl Müftülüğü, ocak ve şubat aylarında umreye gidecek olan vatandaşlara, umre hazırlık kursu düzenledi. Kurs, 20-21 Aralık 2023 tarihlerinde İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Müftü Yardımcıları İhsan Kara ve Ayşe Betül Balıkçı ile Şube Müdürü Mesut Taş tarafından verildi

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 03:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 03:51
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Umrecilere eğitim semineri verildi

Yalova İl Müftülüğü, ocak ve şubat aylarında umreye gidecek olan vatandaşlara, umre hazırlık kursu düzenledi. Yalova Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen kursa İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Müftü Yardımcıları İhsan Kara ve Ayşe Betül Balıkçı ile Şube Müdürü Mesut Taş konuşmacı olarak katıldılar. Kursa katılan vatandaşlara, umrenin önemi, yapılışı ve fıkhi boyutu hakkında aydınlatıcı bilgiler aktarıldı. Kurs sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.

Yalova İl Müftüsü Yılmaztürk, yaptığı açıklamada, umrenin İslam dininde büyük bir yere sahip olduğunu, umreye gidecek olan vatandaşların bu ibadeti en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli bilgi ve donanıma sahip olmaları gerektiğini belirtti. Yılmaztürk, “Umre, hacdan sonra gelen ikinci büyük ibadettir. Umre, hem bedenen hem de ruhen insanı arındıran, Allah’a yaklaştıran, günahlardan temizleyen bir ibadettir. Umreye gidecek olan kardeşlerimiz, bu ibadeti yaparken hem kendileri hem de ülkemiz ve milletimiz için dua etmelidirler. Biz de Yalova İl Müftülüğü olarak umrecilerimize bu ibadeti en güzel şekilde yapabilmeleri için elimizden gelen desteği veriyoruz. Umre hazırlık kursu da bunun bir parçasıdır. Kursa katılan kardeşlerimize umrelerinin kabul olmasını diliyorum” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.