Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da TDP boğulma olaylarına karşı uyardı

Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı il merkezindeki camilerde bilgilendirici broşürler dağıttı. Bu broşürlerde, vatandaşların boğulma olaylarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılar yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 06:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 06:52
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da TDP boğulma olaylarına karşı uyardı

Yaz ayları nedeni ile artan boğulma vakalarının önlenmesi ve vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi için harekete geçen Yalova Emniyet Müdürlüğü TDP Şubesi ekipleri, cami çıkışlarında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttılar. Dağıtılan broşürlerde, yüzme bilmeyen kişilerin, derin sulara girmemesi gerektiği vurgulandı. Yüzmek için güvenli ve gözetim altında olan plajlar ve havuzların tercih edilmesine de vurgu yapılarak, çocukların su kenarlarında ve havuzlarda yetişkin gözetiminde olmasının önemi hatırlatıldı. Akıntılı ve dalgalı bölgelerde yüzmenin tehlikeli olduğunun vurgulandığı broşürlerde, boğulma tehlikesi yaşayan birine yardım ederken, kişinin kendisini de riske atmadan, mümkünse cankurtaran çağırarak müdahale edilmesi gerektiği ifade edildi.

Vatandaşlara boğulma vakalarının önlenmesi konusunda dikkatli olmaları ve dağıtılan broşürlerdeki tavsiyelere uymaları gerektiğini belirten ekipler, özellikle yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle serinlemek amacıyla suya girenlerin, güvenli bölgeleri tercih etmelerinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak adına bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, vatandaşların da bu konularda bilinçli ve duyarlı olmasını temenni etti. Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak için yaz aylarında boğulma vakalarına karşı alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirmelerimiz devam edecek. Hep birlikte daha güvenli bir yaz geçirmek için tedbirlerimizi alalım" denildi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.