Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Tavuskuşu, ‘’Tokat tavuğuna annelik yapıyor’’

Yalova İlinde kendi yumurtasının yanında bir de tokat tavuğu yumurtasına aynı anda kuluçkaya yatan bir tavus kuşu, 2 aydır hem kendi yavrusuna hem de tokat tavuğuna aynı anda annelik yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Tavuskuşu, ‘’Tokat tavuğuna annelik yapıyor’’

Doğa Koruma ve Milli Parklar Çınarcık Şefliği’nde yer almakta olan Doğa Eğitim Merkezi ziyaretçilerinin ilgi odağı oluyor. Toplamda 17 değişik türe ev sahipliği yapan, Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’nde tavus kuşu ailesine yeni üyeler eklendi. Bu merkezde dişi bir tavus kuşu kendi yumurtası ile beraber merkezde ölmüş olan bir tokat tavuğunun yumurtasına da sahip çıkarak kuluçkaya yattı. Yumurtadan çıkarak gözlerini açan tavus kuşu yavrusu ve tokat tavuğuna aynı anda annelik yapan tavus kuşu bir yavrusunu ise kaybetti. 2 aylık süre boyunca kendi yavrusunun ile beraber tokat tavuğuna da annelik yapan tavus kuşu, yavrularını asla yanından ayırmamaktadır. Yetişkin erkek ve anne tavus kuşu, ailelerine katılmış olan yeni fertlerine özenle bakıyor. Kendisini tavus kuşu olarak görmekte olan tokat tavuğu ise annesi, babası ve kardeşi olarak gördüğü tavus kuşu ailesinin yanında son derece mutlu gözüküyor.Doğa Koruma Milli Parklar 2. Bölge Yalova İl Şube Müdürü Nevzat Alğan, merkezin yeni üyeleri hakkında da bilgi vererek açıkladı:

“Burada üreme dönemindeki tavus kuşu baya bir zor şartlardan yumurtayı yapıp oturması çok zordur. Burada yeni bir üyemizi kazandık hamdolsun. Tavus kuşumuzun bir yavrusu oldu. Hatta iki tane oldu. Ne yazık ki birini kaybettik. Biri şu anda yaşıyor. Bayağı da bir gelişti. Bu üyemizle beraber alanımızda çeşitlilik de artmaktadır. Böylelikle Tavus kuşumuzu da kazanmış oldu. Tavus kuşumuzun bir özelliği de şu oldu: Tokat tavuğu dediğimiz, beç tavuğun bir yumurtasını tavus kuşunun altına koyduk. Çünkü annesi ölmüştü. O öldükten sonra biz de o yumurtayı alarak bu tavus kuşunun altına koyduk. Tavus kuşu iki yumurtayı da çıkartı ve şu anda 2 yavruya da bakıyor. Biri beç tavuğun yavrusu biri de tavus kuşunun kendi yavrusu.”

Haber/Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.