Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da SODAM kursiyerlerine çocuklarda mahremiyet ve istismar eğitimi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) kursiyerlerine yönelik 'Çocuklarda Mahremiyet Bilinci’ ve 'Çocuk İstismarı’ konularında bir eğitim düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 12:53
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da SODAM kursiyerlerine çocuklarda mahremiyet ve istismar eğitimi

Eğitimi veren Uzman Psikolog Aydan Erkurt, çocuklara mahremiyet bilinci kazandırmanın ve istismarı önlemenin önemini anlattı.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitime, SODAM kursiyerleri katıldı. Eğitimde, çocuklara mahremiyet kavramını nasıl öğretmek gerektiği, mahremiyet sınırlarını nasıl belirlemek ve korumak gerektiği, çocuklara güvenli dokunuş ve tehlikeli dokunuşu nasıl ayırt etmelerini öğretmek gerektiği, çocuklara hayır deme ve yardım isteme becerilerini nasıl kazandırmak gerektiği gibi konular işlendi.

Çocuklara mahremiyet eğitiminin, onların korunma sağladığı gibi, özgüvenin ve kişilik gelişiminin tamamlanmasını sağladığını belirten Erkurt, çocuklara mahremiyet eğitiminin, 3-6 yaş arasında verilmesi gerektiğini, ebeveynlerin ve eğitimcilerin bu konuda bilinçli olması gerektiğini, çocuklara bedenlerinin sınırlarını, kişisel alanlarını ve güvenli sınırlarını anlatması gerektiğini vurguladı. Erkurt ayrıca, çocuklara mahremiyet eğitiminin, çocukları cinsel istismar, taciz ve kötü niyetli davranışlara karşı koruduğunu, çocuklara istismarı tanıma, önleme ve bildirme becerileri kazandırdığını söyledi.

Eğitimin sonunda konuşan Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, çocuklara mahremiyet ve istismar eğitiminin çok önemli bir konu olduğunu, bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak için çalıştıklarını ifade etti. SODAM kursiyerlerine yönelik bu eğitimin devam edeceğini, ayrıca ebeveynlere, öğretmenlere ve çocuklara da bu konuda eğitimler vereceklerini belirten Laçin, çocukların sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümeleri için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.