Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da SİBER suçlara karşı farkındalık artırılıyor

Yalova Emniyet Müdürlüğü, SİBERAY Projesi kapsamında okullarda öğrencileri siber suçlara karşı bilinçlendirmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 17:09
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da SİBER suçlara karşı farkındalık artırılıyor

Yalova Emniyet Müdürlüğü, ‘Ortam Sanal Olsa da İşlenen Suç Gerçektir’ sloganıyla doğru sosyal medya kullanımı ve internet bağımlılığı ile mücadele konularında eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. 2 farklı eğitim kurumunda düzenlenen etkinliklere 550 öğrenci, yönetici ve öğretmen katıldı. Etkinliklerde, siber suçların önlenmesi için yapılması gerekenler, internetin ve sosyal medyanın güvenli kullanımı, internet bağımlılığı ve siber zorbalık gibi konularda bilgiler verildi. Burada eğitimcilere ve velilere karşı da çeşitli önerilerde bulunan Yalova Emniyet Müdürlüğü, çocukların siber suçlardan korunması için, “Siber suçların türleri ve internetin güvenli kullanımı hakkında bilgi edinin. Çocuklarla ve gençlerle siber suçlar hakkında açık ve dürüst iletişim kurun. İnternette ve sosyal medyada çocukların ve gençlerin online aktivitelerini takip edin. Siber zorbalık veya diğer siber suçlarla karşılaşıldığında gerekli mercilere bilgi verin” tavsiyelerinde bulundular.

SİBERAY Projesi kakkında

SİBERAY Projesi, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca yürütülüyor. Proje siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi ve manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerinin artırılması, teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalığın engellenmesini amaçlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.