Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Roman vatandaşlara mahremiyet ve siber güvenlik eğitimi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Roman vatandaşlara yönelik hazırlanan Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı kapsamında, çocuklarda mahremiyet bilinci, dijital bağımlılık, internetin güvenli kullanımı ve siber zorbalık konularında eğitim verdi. Eğitimde, uzman psikolog ve psikolojik danışman tarafından katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Roman vatandaşlara mahremiyet ve siber güvenlik eğitimi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Roman vatandaşların sorunlarına yönelik çözüm önerileri geliştirmek amacıyla hazırlanan Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı kapsamında, toplantı salonunda bir eğitim düzenledi.

Eğitime, Roman vatandaşların yanı sıra il müdürlüğü personeli de katıldı.
Eğitimde, il müdürlüğü eğitim ve danışmanlık biriminde görevli uzman psikolog Aydan Erkurt, çocuklarda mahremiyet bilinci konusunda sunum yaptı. Erkurt, çocukların bedenlerine saygı duymalarını, kendilerini korumalarını ve başkalarının özel alanlarına saygı göstermelerini sağlayacak yöntemler hakkında bilgiler verdi. Erkurt, ayrıca mahremiyet eğitiminin çocukların kişilik gelişimine ve cinsel istismardan korunmasına katkı sağladığını vurguladı.
Eğitimin ikinci bölümünde ise il müdürlüğünde görevli psikolojik danışman Aliye İlkatmış, dijital bağımlılık, internetin güvenli kullanımı ve siber zorbalık konularında katılımcıları bilgilendirdi. İlkatmış, teknolojinin faydalı olduğu kadar riskli de olduğunu belirterek, internet ortamında karşılaşılabilecek tehlikelerden bahsetti. İlkatmış, ayrıca dijital ayak izi, parola güvenliği, gizlilik ihlali, dolandırıcılık gibi konularda da uyarılarda bulundu.
Eğitim sonunda katılımcılara soru-cevap bölümü düzenlendi. Katılımcılar, eğitimcilerin sorularını yanıtladığı bu bölümde merak ettikleri konular hakkında bilgi aldılar. Eğitime katılan Roman vatandaşlar ise eğitimin çok faydalı olduğunu belirterek, il müdürlüğüne ve eğitimcilerine teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.