Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da polisten ‘Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz’ Projesi

Yalova Emniyet Müdürlüğü, terör örgütlerinin eleman temin etmelerinin engellenmesi, örgüt mensuplarının teslim olmalarının sağlanması, terörizm ve terör örgütleri konusunda toplumda farkındalık oluşturulması, şiddete varan aşırılıkların önlenmesi amacıyla çeşitli projeler yürütüyor

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 02:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 02:49
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da polisten ‘Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz’ Projesi

Bu projeler kapsamında, muhtarlar, esnaflar, öğrenciler ve ailelerle yüz yüze görüşmeler, eğitimler, konferanslar, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği (BÖF), terörle mücadelede halk desteğinin önemine dikkat çekmek ve terör örgütlerinin tuzağına düşen veya düşme riski taşıyan kişilere yardımcı olmak için Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz Projesi’ni hayata geçirdi. Bu proje kapsamında, il genelinde bulunan 4 mahalle muhtarlığı ve 35 esnaf ziyaret edilerek, terör örgütleri ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ziyaret edilen muhtarlar ve esnaflar, terörle mücadelede devletin yanında olduklarını belirterek, polis ekiplerine teşekkür ettiler. Proje kapsamında, esnaflara çeşitli hediyeler verildi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü ayrıca geleceğin teminatı olan gençleri terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemlerine karşı bilinçlendirmek ve güvenli bir gelecek oluşturmak için “Gençlik ve Güvenli Gelecek” adlı bir projeye daha imza attı. Bu proje kapsamında, ilde öğrenim gören lise 11. sınıf öğrencilerine yönelik 3 oturum halinde toplamda 300 öğrenciye terör, terörle mücadele, terör örgütlerinin eleman temin etme yöntemleri, sosyal medyanın kullanımı, şüpheli paket, araç ve şahıslar gibi konularda eğitimler verildi. Eğitime katılan öğrenciler, terör örgütlerinin zararlı etkilerinden korunmak için dikkatli olmaları gerektiğini söylediler.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, terör örgütlerinin zararlı faaliyetlerine karşı koruma amacıyla stant, konferans, sosyal ve kültürel etkinlikler aralıksız devam ettiriyor. Bu etkinliklerde, vatandaşlara terörle mücadelede devlet-vatandaş iş birliğinin önemi, terör örgütlerinin propagandalarının etkisiz hale getirilmesi, terör dışında şiddete yönelen aşırılıkların ve yeni eleman temin etmelerinin önlenmesi gibi konularda bilgiler veriliyor.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.