Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Palyatif Bakım Günü’nde hastalara moral ziyareti

Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, Dünya Palyatif Günü dolayısıyla Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastalara acil şifalar diledi. Karakuş, hastanedeki çalışmalar hakkında da Başhekim Doç. Dr. Hasan Ergenç’ten bilgiler aldı

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 13:17
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova'da Palyatif Bakım Günü’nde hastalara moral ziyareti

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 12 Ekim Dünya Palyatif Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak Gül ve Başhekim Doç. Dr. Hasan Ergenç, Palyatif Bakım Servisi'ni ziyaret ederek sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınlarıyla bir araya geldi.

Palyatif Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Hatice Çelik’ten hastaların durumu hakkında bilgi alan heyet, ziyaretleri sırasında hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu ziyaretlerin, sadece tıbbi bir inceleme değil, hastaların moralini yükseltmek ve onlara psikolojik destek vermek amacı taşıdığı vurgulandı.

Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, yaptığı açıklamada, “Palyatif bakım, sadece hastaların değil, ailelerin de yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan çok önemli bir hizmettir. Bu süreçte hastalarımıza ve yakınlarına tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek sunan ekiplerimize teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde hizmet kalitemiz her geçen gün daha da yükseliyor” ifadelerini kullandı.

Palyatif Bakım nedir?
Palyatif Bakım Servisi, yaşamı tehdit eden hastalıklar nedeniyle zorluklar yaşayan hastalar ve ailelerine tıbbi, sosyal ve manevi destek sağlamak için faaliyet gösteriyor. Bu hizmetle, hastaların yaşam kalitesini yükseltmek ve acılarını hafifletmek amaçlanıyor.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.