Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da organ bağışı ve meme kanseri bilgilendirme standı kuruldu

Çınarcık’ta kurulan stantla vatandaşlar organ bağışı ve meme kanseri konularında bilinçlendirildiler. Çınarcık İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilçe meydanında organ bağışı ve meme kanseri hakkında bilgilendirme standı kurdu. Stantta broşür dağıtılarak, vatandaşlar bilgilendirilirken vatandaşlardan gelen sorular da yanıtlandı

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 01:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 01:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da organ bağışı ve meme kanseri bilgilendirme standı kuruldu

Organ bağışının önemine dikkat çeken Çınarcık İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, “Organ bağışı, hayat kurtaran bir sosyal sorumluluktur. Organ bağışında bulunarak, başka insanlara umut olabilirsiniz. Organ bağışına 18 yaşını dolduran ve akli dengesi yerinde olan herkes başvurabilir. Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız, sağlık kuruluşlarına veya e-nabız sistemine başvurarak organ bağış kartı alabilirler” dediler.


Ayrıca meme kanserinde erken teşhisin önemine de vurgu yapan personeller, “Meme kanseri, kadınların en sık karşılaştığı kanser türüdür. Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak meme muayenesi yaptırılmalı ve risk faktörleri azaltılmalıdır. Meme kanserinin belirtileri arasında meme dokusunda şişlik, kitle, ağrı, deride çekinti, renk değişikliği, meme başında akıntı veya içeri çökme gibi durumlar sayılabilir” diye konuştular.
Çınarcık İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri son olarak vatandaşları organ bağışında bulunmaya ve meme kanserine karşı duyarlı olmaya davet etti.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.