Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Mevlid-i Nebi Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Hazreti Muhammed (sav)'in dünyayı teşrifleri dolayısıyla hicri takvime göre Rebiülevvel Ayı'nın 12'nci gecesi idrak edilen Mevlid Kandili münasebetiyle başta Merkez Camii olmak üzere Yalovada'ki tüm camilerde Mevlid-i Nebi ve dua programları düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:10
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da Mevlid-i Nebi Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Hazreti Muhammed (SAV)'in dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandili, bu yıl Rebiülevvel Ayı'nın 12'nci gecesi Yalova'da coşkulu bir şekilde kutlandı. Merkez Camii başta olmak üzere Yalova'daki tüm camilerde düzenlenen Mevlid-i Nebi ve dua programları, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Programlarda, Hazreti Muhammed (sav)'in hayatı ve ahlaki değerleri anlatıldı ve hadis-i şerifler paylaşıldı. Yoğun katılımın olduğu gecede, camiler dolup taştı ve dualar eşliğinde Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşrifinin manevi havası yaşandı.

Vatandaşlar, Mevlid Kandili'nin bu özel gecesini, ibadet ve dualarla geçirmenin yanı sıra, toplumsal birlik ve beraberliklerinin güçlendiği bir zaman olarak değerlendirdi. Her yaştan insanın camilere katılımı, dini duyguların tazelendiği ve manevi atmosferin hep birlikte yaşandığı bir gece oldu.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.