Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Meme Kanserine dikkat çekildi

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Yalova Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) ve paydaş kurumların organizasyonu ile gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca etkinlikleri devam edecek olan Can Özüm Sağlık Festivali Yalova Üniversitesi yerleşkesinde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 05:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 16:21
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova'da Meme Kanserine dikkat çekildi

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Yalova'da önemli bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Yalova Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) ve çeşitli paydaş kurumların iş birliğiyle düzenlenen Can Özüm Sağlık Festivali, Yalova Üniversitesi yerleşkesinde başladı. Üç gün sürecek olan bu önemli etkinlikte, meme kanserinin önemi ve erken teşhisin hayat kurtarıcı etkileri vurgulanarak vatandaşlar üzerinde farkındalık yaratmak adına çalışmalar gerçekleştirilecek.

Festivalin ilk gün etkinliğine Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Dt. Makbule Yıldız Özcan katıldı. Alanda Kanser Birimi tarafından stant açılarak broşür dağıtıldı ve çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca’da kurulan standı ziyaret ederek, görevlilere çalışmalarında kolaylıklar diledi ve ne kadar anlamlı bir işe imza attıklarını ifade ederek, teşekkür etti.

BİKAMDER yetkilileri, festivalin amacının toplumda meme kanseri konusunda bilinç artırmak ve bireyleri kendilerini düzenli olarak kontrol etmeye teşvik etmek olduğunu belirtti. Sağlık festivalinin, meme kanserinin önlenmesi ve erken teşhisi konularında önemli bir adım olacağı düşünülürken, etkinlik süresince vatandaşlara karşı yapılan, meme kanseri farkındalık çalışmalarının devam edeceği ifade ediliyor.

Kenan Engin’de standı ziyaret etti

Yalova Üniversitesi yerleşkesinde kurulan standı gün boyunca çok sayıda kişi ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde, Yalova Kent Konseyi Başkanı olarak seçilen İş İnsanı Kenan Engin’de standı ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmaların çok önemli olduğunu ifade etti ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.