Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da masa başı tatbikatı düzenlendi

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2024 yılı Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı çerçevesinde masa başı tatbikatı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 15:41
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da masa başı tatbikatı düzenlendi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanan 2024 yılı Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı çerçevesinde masa başı tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, afet durumlarına hazırlık ve kriz yönetimi becerilerini güçlendirmek amacıyla, 20 Ağustos 2024 tarihinde saat 10:00’da Yalova 112 Acil Çağrı Merkezi’nde bulunan koordinasyon merkezi salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tatbikatta, senaryonun test edilmesi, destek çözüm ortakları ile koordinasyonun sağlanması ve olası afet durumlarında karşılaşılabilecek olaylara yönelik hazırlanan enjeksiyonların uygulanması amaçlandı.

Etkinliğe, ilimizdeki ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı. Ayrıca, ilimizde bulunan 3 özel hastane zoom üzerinden toplantıya katıldı. Tatbikat, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş başkanlığında yapıldı. Bu tatbikat, afete hazırlık ve müdahale süreçlerindeki etkinliği artırmak ve ilimizdeki sağlık hizmetlerinin daha koordineli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.