Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Kronik hastalıklara farkındalık yaratmak adına toplantı düzenlendi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen toplantıda, kronik hastalıkların risk faktörlerini azaltmak ve toplumda farkındalık yaratmak için nelerin yapılabileceği ile ilgili kararlar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 03:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 03:53
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova'da Kronik hastalıklara farkındalık yaratmak adına toplantı düzenlendi

Yalova’da, Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı, Böbrek Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı, Kalp Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı, Sağlıklı Yaşlanma Eylem Planı ve Uygulama Programı, Kas ve İskelet Sistemi Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programda çeşitli konular üzerine görüşmeler gerçekleştirildi ve kronik hastalıklara dikkat çekilerek farkındalık yaratıldı.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Türkiye için büyük önem taşıyan hastalıklar hakkında programlar gerçekleştirildiği belirtildi. İl Kurul toplantısı, İl Kurul Başkanı, Dr. Eyyüp Altınkıran başkanlığında ve paydaş kurumların temsilci üyeleri ile birlikte 14 Şubat 2024 tarihinde saat 14:00 da Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Gevher Nesibe Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda, 2023 yılı içerisinde alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirilmiş olan çalışmalar değerlendirildi. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızla artan, sağlık hizmetlerine ayrılan bütçenin büyük bir bölümünü kapsayan bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların risk faktörlerini azaltmak ve toplumda farkındalık yaratmak için nelerin yapılabileceği ile ilgili kararlar alındı.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.