Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Kırsal kalkınma destekleri toplantısı yapıldı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Resmi Gazete’de yayınlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği verilecek programın başvuru şartları, desteklenecek yatırım konuları ve proje hazırlama süreci anlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 02:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 02:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da Kırsal kalkınma destekleri toplantısı yapıldı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal faaliyet yürüten yatırımcıları kırsal kalkınma destekleri hakkında bilgilendirmek için toplantı gerçekleştirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İl Yürütme Birimi Şube Müdürü Bülent Batmaz başkanlık etti. Programın detaylarının aktarıldığı toplantıda konuşan Batmaz, programın amacının, tarımsal üretimin geliştirilmesi, tarımsal gelirlerin artırılması, kırsal alanda istihdamın sağlanması, kırsal alanda yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve kırsal alanda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması olduğunu söyledi.

Program kapsamında yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut tesislerin kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve modernizasyonu gibi projelerin yüzde 50 oranında hibe desteği alabileceğini de belirten Batmaz, programdan yararlanmak isteyen yatırımcıların online başvuru yapabileceklerini, başvuru süresinin 19 Şubat 2024 tarihinde saat 23:59’da sona ereceğini, başvuru şartlarının ve desteklenecek yatırım konularının yer aldığını ifade etti.

Toplantıda, yatırımcılara proje hazırlama süreci, proje bütçesi, proje uygulama takvimi, proje izleme ve değerlendirme, proje sonuç raporu, proje satın alma rehberi, proje hibe sözleşmesi gibi konularda da bilgi verildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.