Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da ki çalıştayda kanser hastalarının sorunları konuşuldu

7 üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların da ortağı olduğu ‘Kadın ve Aile Dostu Kent Çalıştayı’ Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 02:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 02:14
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da ki çalıştayda kanser hastalarının sorunları konuşuldu

Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUKAM) tarafından Düzce Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yalova İl Müdürlüğü, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Kent Konseyi, Yalova Müftülüğü ve Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) iş birliğinde ‘Kadın ve Aile Dostu Kent Çalıştayı’ düzenlendi.

Çalıştayda, ‘Çiçek diyarı Yalova, engelli dostu kent midir?’ konusu da ele alındı. Araştırmalar sonucunda engelli vatandaşlar için kentte eksik olanlar ve olması gerekenler tartışıldı.

Çalıştaya katılan Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) Başkanı Nurcan Bayar ise, dernek olarak kanser hastalarının sıkıntılarını dile getirdiklerini ifade etti. Bayar, çalıştay kanser hastalarının sorunlarının bir kez daha dile getirilmesine imkan sağladı. Burada kanser hastalarının hastanede kesinlikle psikolojik ve diyetisyen desteğinin de olması gerektiğinin altını çizdi. Nükleer Tıp Ünitesi'nin bir an evvel açılması, akabinde içinde radyoloji bölümünün de yer aldığı, hatta toplanan 27 bin imza ile PET-CT cihazının hastaneye getirilmesinin gerekliliğini belirtti. Bayar, “Yine bağırsak ve kolon hastalarının kullandığı kolostomi torbalarına fazlasıyla ek ücret ödeniyor, dolayısıyla bunun en aza indirilmesini istedik. Hastalarımız için hobi bahçeleri oluşturulması da önerilerimiz arasında yer aldı. Hala il dışına çıkan hastalarımızın çileli hastane yolculuklarına son verilmesi adına artık tüm tedavilerin ve tetkiklerin Yalova’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılmasını istediğimizi dile getirdik. Şehit ailelerinin çocuklarına tanınan kolej kontenjanından özel çocuklarımızın da yararlanmasını talep ettik” dedi.

Bayar, "İnanıyoruz ki, paydaşı olduğumuz çalıştayda öne sürdüğümüz sıkıntılarımız dile getirilecek, iyileştirilecek, daha güzel daha aydınlık daha sağlıklı yarınlar için hep birlikte çabalayarak bu sefer engelli dostu kent Yalova başlığını gururla göreceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.