Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da kanser hastalığına dikkat çekildi

4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında Yalova’da çok sayıda sporcu ve vatandaş ile birlikte farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 13:51
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova'da kanser hastalığına dikkat çekildi

Her sene 4 Şubat’ta çeşitli çalışmalar yapılarak, kanser hastalarına dikkat çekilerek farkındalık oluşturulan Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında Yalova 90.Yıl Spor Salonu’nda pankartlar açılarak dikkat çekildi. Çiftlikköy Belediyespor ve Gölcük İhsaniye arasında gerçekleştirilen maçta, Yalova Yeşilay Kadın Komisyonu ve Yalova Kanser Hastaları Derneği iş birliği ve sporcular ile beraber, ‘’Erken tanı hayat kurtarır, Kanserli Yalova istemiyoruz’’ gibi pankartlar açıldı ve hastalığa dikkat çekilerek farkındalık yaratıldı. Programın ardından BİKAMDER üyeleri, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve vatandaşların katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Gazipaşa Caddesi'nde düzenlenen yürüyüşte ellerinde pankartlar taşıyan katılımcılar kanserden korunmada fiziksel hareketin önemine vurgu yaptılar.

 

"Sağlık, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde özel bir öneme sahiptir"

Yürüyüş sonrasında bir basın açıklaması yapan BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar, kanser hastalarının hastanede tedavi olma hakkı olduğunu söyledi. Bayar, "Sağlık, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahiptir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi, kişinin öncelikle kendi sağlığına sahip çıkması ve sağlık bilincini geliştirmesi ile mümkündür. Güçlü bir toplum, kendisini geliştiren, çağına ayak uyduran ve sağlıklı yaşam koşullarını oluşturan bireylerden meydana gelir. Bilinçli bireyler ise sağlıklı bir toplumun oluşması için gereken koşulları oluşturur” dedi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.