Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da huzurevi sakinleri miniklerle buluştu

Çiftlikköy Müftülüğü tarafından hayata geçirilen Ulu Çınarlar Projesi kapsamında, Yalova Huzurevi sakinleri, Hacı Mehmet Bakay Camii Kur’an Kursundaki 4-6 yaş sınıfını ziyaret etti. Miniklerle sohbet eden ve onlarla kahvaltı yapan huzurevi sakinleri, duygulu anlar yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 05:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 05:54
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da huzurevi sakinleri miniklerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve büyükler ile gençler arasında kaynaşmayı, kültür alışverişini ve değerler eğitimini amaçlayan proje, hızla devam ediyor. Çiftlikköy Müftülüğü de bu proje kapsamında, Yalova Huzurevi sakinlerini Hacı Mehmet Bakay Camii Kur’an Kursuna davet etti. Huzurevi sakinleri, Kur’an Kursundaki 4-6 yaş sınıfını ziyaret ederek miniklerle tanıştı. Hacı Mehmet Camii İmamı Mehmet Sabri Yılmaz, Kur’an-ı Kerim okudu. Vaiz Zübeyde Kalyoncu, büyükler ve miniklerle sohbet etti. Huzurevi sakinleri, geçmişe dair anılarını, hayat tecrübelerini ve tavsiyelerini miniklerle ve kurs eğitmenleri ile paylaştılar. Ziyarette miniklerin yönelttiği soruları da yanıtlayan yaşlılar onlara tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmediler.

Ziyaretin sonunda, minikler hazırladıkları hediyeleri büyüklerine takdim etti. Duygulanan huzur evi sakinleri, etkinliği düzenleyen Çiftlikköy Müftülüğü’ne ve programı organize eden Nur Kübra Ayık’a teşekkür etti.

Çiftlikköy Müftüsü Mehmet Ali Özdemir, projenin önemine değinerek, "Bu proje sayesinde büyüklerimiz ve gençlerimiz arasında güzel bir bağ kuruldu. Büyüklerimiz, miniklerimize değerlerimizi, kültürümüzü ve inancımızı aktardı. Miniklerimiz de büyüklerimize saygı, sevgi ve şefkat gösterdi. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.