Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Haydi Çocuklar Camiye Projesi ödül töreni düzenlendi

Yalova: Yalova Asiller Spor Kulübü tarafından düzenlenen Haydi Çocuklar Camiye projesi kapsamında, 10 gün boyunca namazlarını camide veya evlerinde kılarak puan kazanan 95 çocuğa ödülleri törenle verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 02:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 02:28
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Haydi Çocuklar Camiye Projesi ödül töreni düzenlendi

Yalova Merkez Camii'nde düzenlenen törene Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, diyanet personeli ve çok sayıda veli katıldı. Törende konuşan Yalova Asiller Spor Kulübü Başkanı Yavuz Tınaz, bu yıl projeye Yalova'da 250 çocuğun kayıt yaptırdığını söyledi. Tınaz, "10 gün boyunca namazlarını mümkünse camide değilse evlerinde kılarak puan kazanan çocuklar, kıldıkları namazları aynı gün içinde kendi özel sayfalarından işaretlediler. Proje sonunda 380 ve üzeri puan kazanan kız çocukları ile 400 ve üzeri puan kazanan erkek çocukları arasında çekiliş düzenlendi." dedi.

Çekilişte ödül almaya hak kazanan 95 çocuğa, Ufka Yolculuk yarışmasında Eğitici oyun seti hediye edildi. Törende daha sonra çocuklar cami içinde kişisel beceri ve yarışmalı oyunlar ile güzel bir gün geçirdiler.

"Camilerimiz sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda eğitim ve kültür merkezleridir"

Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ise yaptığı konuşmada, camilerin sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda eğitim ve kültür merkezleri olduğunu söyledi. Yılmaztürk, "Haydi Çocuklar Camiye projesi, çocuklarımızın camilerle buluşmasını ve camiye olan sevgilerini artırmayı amaçlayan güzel bir proje. Bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Öğrencilerin aileleri ise gerçekleştirilen projenin çok faydalı olduğunu ifade ederek Yalova Asiller Spor Kulübü ve Yalova Müftülüğü’ne teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.