Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da fiyata rağmen fidelere ilgi kesilmiyor

Yaz aylarının sonlarına geldiğimiz günlerde, birçok vatandaş kendi meyve ve sebzelerini yetişmek için fideye yoğun ilgi gösteriyor. Fide fiyatları ise 10 lira ile 40 lira arasında değişiyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 07:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 15:02
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova’da fiyata rağmen fidelere ilgi kesilmiyor

Yaz ayının ortasına gelinen bu günlerde fide satışları yüzde 100’e varan oranda yaşanan yükselişe rağmen arttı. Birçok vatandaş hem hobi olarak hem de kendi tüketmek için bahçesinde, balkonunda, saksılarda, domates, biber, salatalık, marul ve roka dikiyor.

Fide fiyatlarının geçen yıla oranla bu yıl yüzde 100 artış gösterdiğini dile getiren satıcılar, fide fiyatlarının 10 ila 40 TL arasında değişiklik gösterdiğini ifade ettiler. Buna rağmen fideye olan ilgide çok bir gerileme yaşamadıklarını da dile getiren satıcılar, “Bu yıl fiyatlar yüksek olduğu için üretici biraz daha az alıyor. Pazar fiyatları da yüksek seyrediyor ve vatandaş bir denge kurmaya çalışıyor. Hiç değilse yazın bazı ihtiyaçlarını karşılama peşine düşüyor. Pandemi döneminde çok yoğun satışın olduğu bir süreç yaşamıştık. O zamanki gibi olmasa da satışlarımız yoğun seyrediyor. Bizim müşterimiz genelde amatör gruplar oluyor. Üreticilerin diktiği ürünleri bizler toptan sipariş veriyoruz. Pazar yerinde de üreticilerimize satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.