Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da ebabil kuşu doğaya geri bırakıldı

Yalova’da vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan Ebabil kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’ne teslim edildi. Kuşun tedavisi yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına bırakıldı. Ebabil kuşu, özgürlüğe kanat çırptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 02:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 02:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da ebabil kuşu doğaya geri bırakıldı

Yaralı bir şekilde yerde duran Ebabil kuşunu fark eden vatandaşlar kuşu koruma altına aldılar. Vatandaşlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’ni (DKMP) arayarak yaralı kuşu teslim ettiler. DKMP Yalova Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralı kuşu tedavi altına aldılar. Kısa sürede kanadı iyileşen kuş DKMP Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından doğal yaşam alanına götürülerek salıverildi. Ebabil kuşu, yeniden özgürlüğe kavuştu.
DKMP Yalova Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralı hayvanların tespiti durumunda kendilerini aramalarını istedi. Ekipler, bu duyarlı davranışı ortaya koyan vatandaşlara da teşekkür etti. Ekipler, “Doğada yaralı veya hastalıklı hayvan gördüğünüzde lütfen bize haber verin. Biz, bu hayvanların tedavilerini yaparak doğaya geri kazandırmaya çalışıyoruz. Doğayı ve canlıları korumak hepimizin görevi. Bu konuda duyarlı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.