Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri düzenlendi

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliklerin amacı, "Dünya Tütünsüz Günü"ne dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 06:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 06:02
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova'da Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri düzenlendi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Yalova’da bazı etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Yalova Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, halkın yoğun olduğu noktalara giderek vatandaşlara sigaranın zararlarının anlatıldığı broşürler dağıttılar. Ekipler ayrıca, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık hizmeti de sundular.

Yalova Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, yaptığı açıklamada, tütün kullanımının önlenmesi ve tütün ürünlerinden uzak durulmasının önemini vurguladı. Karakuş, "Sigara, dünyada en fazla can alan önlenebilir ölüm nedenidir. Her yıl milyonlarca insan sigara ve tütün ürünlerinin yol açtığı hastalıklardan hayatını kaybetmektedir. Bu nedenle, tütün kullanımının önlenmesi için tüm toplumu seferber etmemiz gerekiyor." dedi.

Karakuş, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan Alo 171 Sigara Bırakma Hattı'nı da aramaya teşvik etti. Etkinlikler, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü, 1987 yılında, yılda ortalama 8 milyon kişinin hayatını kaybettiği "Tütün Salgını"na karşı farkındalığı artırma ve tütün dumanının sağlığa zararlarını topluma anlatıp harekete geçmeyi sağlama hedefiyle tanımlanmıştır. 31 Mayıs 2023 Dünya Tütünsüz Gününde; tütün üretiminin verimli tarım arazilerine yaptığı olumsuz etkilerin yanı sıra tüketilen suyun miktarının kuraklığa olan etkisine de dikkat çekmek üzere hedeflenmiştir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek adına bireysel anlamda bu sorunla mücadele etmek her bireyin görevidir. Bu doğrultuda tütün kullanımının zararları konusunda toplumun farkındalık düzeyini artırmak için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 31 Mayıs Günü “Dünya Tütünsüz Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.