Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Dünya Anestezi Günü Kutlandı

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 16 Ekim Dünya Anestezi Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlik kapsamında Anestezi Uzmanları, Tekniker ve Teknisyenlerin, Dünya Anestezi Günü kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 15:55
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da Dünya Anestezi Günü Kutlandı

16 Ekim Anestezi Günü; Dünyada ilk anestezi uygulaması olarak 30 Mart 1942 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde Dr. Crwford Long tarafından James Venable isimli öğrenciye uygulanmıştır. Aynı şekilde ilk anestezi bir hastaya 16 Ekim 1946 tarihinde Amerika’da Dr. John Collins Waren tarafından Gilbert Abbott isimli işçiye uygulanmıştır. Bu tarihe istinaden, 16 Ekim tarihi her sene “Dünya Anestezi Günü” olarak kutlanmaktadır.

Gizli kahramanlara pasta sürprizi

Dünya Anestezi Günü sebebiyle, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi tarafından Anestezi Uzmanları, Tekniker ve Teknisyenlerin Dünya Anestezi Günü kutlandı. Çalışmalarında göstermiş oldukları üstün gayret ve hizmetlerinden dolayı çalışma arkadaşlarını tebrik eden hastane yönetimi, devamında ise pasta keserek özverili çalışmaları adına bir kez daha anestezi çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Burada yapılan açıklamalarda, ‘’Anestezi uzmanları ve ekibinin katkıları, her cerrahi işlemin güvenli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde hayati bir öneme sahiptir. Onların özverisi, hastalarımızın sağlığı için kritik bir faktördür. Ameliyathane ekibinin önemli bir parçası ve cerrahi operasyonların, tıbbi hizmetlerin en kritik noktalarının gizli kahramanları olan Anestezi Uzmanlarımızın, "16 Ekim Dünya Anestezi Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı. Anestezi çalışanları ise hastane yönetimine bu nazik kutlamaları adına teşekkürlerini iletti. Etkinlik sonunda katılımcılara birlikte bu anlamlı günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.