Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da çocuklara sağlık dergisi dağıtıldı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, okullarda verdiği farkındalık eğitimlerinin ardından ilköğretim çağındaki çocuklara ‘Sağlık Çocuk Dergisi’ dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 04:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 04:21
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da çocuklara sağlık dergisi dağıtıldı

Dergi, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi. Çocukların sağlık alanına ilişkin en doğru bilgileri edinmeleri, sağlık okuryazarlığının ve sağlık kültürünün geliştirilmesi, günlük yaşam motivasyonlarına katkı sunulmasını amaçlayan dergi, okullarda verilen farkındalık eğitimlerinin bir parçası olarak öğrencilere dağıtıldı. Eğitimlerde, çocuklara sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, kişisel hijyen, bağımlılık, aşı, koronavirüs gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, derginin çocukların sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarına yardımcı olacağını belirterek, “Sağlık Çocuk Dergisi, çocuklarımızın sağlık bilincini artırmak, sağlıklı yaşam becerilerini geliştirmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek için hazırlanmış bir dergidir. Dergiyi okuyan çocuklarımız, hem kendilerinin hem de ailelerinin sağlığına katkı sağlayacak bilgiler edineceklerdir” dedi.

Derginin içeriğinde, çocukların ilgisini çekecek çizgi romanlar, bulmacalar, oyunlar, testler, hikayeler, şiirler, karikatürler, resimler gibi eğlenceli ve eğitici bölümler yer alıyor. Dergi, çocukların okuma alışkanlığı kazanmalarına da destek oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.